Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Pohoda a klídek v lázních Jeseník

Hodinová cesta vlakem proběhla v naprosté pohodě, méně pohodový byl náročný výstup do kopce od nádraží až do samotných lázní. Po nezbytném posilnění jsme se rozdělili. Páťáci šli okusit nový minigolf, který většina hrála poprvé, ale všechny to moc chytlo. Někteří si počínali přímo vědecky, jiní měli neskutečné štěstí a jamky dávali na první pokus. Třeťáci vyrazili do muzea Lega, kde je čekala výstavka nejrůznějších modelů a hlavně herna plná známých kostiček. Za výrobek si každý vysloužil diplom a značkovou tužku. Pak došlo ke střídání a výměnu působiště.

Po hrách jsme se vyběhali na dětském hřišti, zabloudili v trošku zatopeném bludišti a prošli jsme se kolem vílího domečku lázeňské víly Ozdravy. Velikou atrakcí byly bazénky s nesmírně ledovou vodou v balneoparku, kterým neodolal nikdo. Někteří prokázali velkou osobní statečnost, když do mrazivé vody vlezli celí, nebo v ní dělali kolečka  a soutěžili, kdo ji vydrží více. Určitě budou všichni neskutečně zdraví. Naše zkřehlá těla jsme pak zahřáli na posilovacích strojích v přírodní posilovně.

Zlatým hřebem programu byly samozřejmě nákupy. Záplava krásných nárámků, přívěsků, hraček a jiných upomínkových předmětů, včetně stavebnic lega, plnila naše batůžky  a do našich bříšek padaly kopečky zmrzliny jeden za druhým. Sestup k nádraží a zpáteční cesta uběhly tak rychle, že jsme si ani neuvědomili, že se velice rychle blíží večer.

Celý výlet byl neskutečně pohodový, bezproblémový a těch pár dešťových kapek, které na nás spadly, byly jen malým poškádlením nevyzpytatelného počasí, které nám spoustu zážitků ani v nejmenším nepokazily.

                                                                                         Mgr. Alena Grossová

Mgr. Jana Zábranská