Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Čtvrťáci i páťáci mají třídní výlet za sebou. Konečně jsme mohli vycestovat za hranice školního areálu, a proto jsme využili možnosti vyrazit do “divočiny”. Naším cílem bylo prozkoumat krásy Ostravy. Tedy alespoň zlehka, což se nám určitě povedlo.

Navštívíli jsme Slezskoostravský hrad. Že nevíte, že je v Ostravě hrad? To vůbec nevadí. On je totiž zrekontruován a veřejnosti otevřen celkem krátce (od roku 2004). Střeží ho bílá paní Hermína a naleznete zde několik různých expozic. My jsme natrefili zrovna na jednu “hanbatou” – kolem nás byla totiž rozložena prsa, pozadí a dokonce i pánská přirození :-O (A protože jsme pořádní puberťáci, tak jsme se těmto modelům docela dost pochichtávali). Hradem nás milým a přívětivým slovem provedla slečna Veronika a doporučila nám také návštěvu radnice.

Tam také naše kroky směřovaly. Po malém občerstvení a volném pohybu po hradě jsme se pomalým krokem přiblížili k radnici, prošli jsme si Komenského sady a nechali se výtahem vyvézt až na samotnou špičku radnice. Ufff… to byla výška. Ale pohled kolem nás byl ohromující. Prakticky celou Ostravu jsme měli jako na dlani. I přesto, že foukalo, zdraželi jsme se zde nějakou tu chvilku, abychom si poslechli několik zajímavostí o Ostravě z úst přívětivé průvodkyně. Když už jsme byli výhledem naplněni, sjeli jsme výtahem do nižsího patra, abychom utratili alespoň nějakou tu korunku za upomínkové předměty a vydali jsme se na náměstí.

Konkrétně na Masarykovo náměstí, abychom se pořádně nadlábli a poctivě utratili všechny penízky. Za co? No přeci za jídlo, zmrzlinu, drobnosti, kosmetiku,…

Nutno dodat, že jsme měli pěkně zajímavou cestu. Jeli jsme vlakem, autobusem, ale i tramvají (někteří z nás úúúúúplně prvně).

Z výletu jsme se vrátili značně unavení, ale spokojení a plní dojmů.