Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

V pátek 5. ledna 2024 navštívili naší školu pan Radomír Krupa a pan Pavel Brož. Oba pánové měli čtyři hodiny přednášky pro žáky II. stupně a to na invalidním vozíku. Cílem besedy bylo seznámit naše žáky s možnými následky lehkovážného chování a jakými vhodnými preventivními opatřeními tato rizika omezit na minimum.

Nejprve ambasadoři velice dobře vysvětlili problematiku úrazu a jaké typy úrazů mohou mít trvalé následky. Přímo na modelu páteře ukázali a vysvětlili závažnost poškození nervové soustavy podle místa úrazu. Následně ambasadoři popsali, jak se jim samotným úraz přihodil. Během toho povídání až lehce mrazilo po celém těle a většina žáků si uvědomila, jek je zdraví a lidské tělo křehké. Poté byli žáci seznámeni, jakým způsobem se život člověka změní, po té, co zůstane na invalidním vozíčku. Žáci se mohli kdykoliv a na cokoliv zeptat, hranice v podstatě neexistovaly.

Beseda byla vedena výborně. už jenom to, že někteří žáci po besedě řekli, že si pořídí přilbu pro jízdu na kole, že si budou dávat na sebe větší pozor, …

Děkujeme panu Radomíru Krupovi a Pavlu Brožovi za velmi kvalitní přednášku. Poděkování patří také Všeobecné zdravotní pojišťovně České republiky, která přednášky pro školy zajišťuje bezplatně.

7. 1. 2024 Kubisz