Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Nelyžařský den – den DOBRODRUŽNÝ

Středa 19. 2. 2020 je den bez lyžování, ale to neznamená, že to je den nudný. Vše začalo pořádným úklidem. Do všech pokojů naběhla naše speciální úklidová četa. Tentokrát ve složení: Kuba, Peťa a Pavel (pokoj 3a – ti byli největší nepořádníci). Naopak vzorný úklid předvedly dívky z pokoje 1 – Adélka N., Karolínka, Kristy a Terezka P.

Po úklidu přišla naše oblíbená činnost – ano, opět a opět jídlo. Výdej energie máme pořádný, proto musíme poctivě dodávat. Dnešní snídaně byla výživná, což jsme posléze opravdu ocenili.

Nacpaní až k prasknutí jsme se oblékli a vyrazili na výšlap. To jsme ještě netušili, co všechno zažijeme. První zastávkou byl obchod, abychom doplnili zásoby. Po nákupech jsme si cinkli na zvonek štěstí a vydali jsme se do místní sklárny, kde jsme se pokochali v přímém přenosu vyrábou historického středověkého skla. Koukali jsme úplně s úžasem.

Potom nám už nic nebránilo, abychom se mohli vydat směr “Pradědova vyhlídka.” Zpočátku vše vypadalo neškodně. Ovšem to bylo jen první zdání. Po chvíli začala situace houstnout. Nechybělo pořádné bláto, vodička, popadané stromy, kopce a další různé překážky. Ale ani tato dobrodružná, místy až akrobatická, vycházka nás nemohla zastavit. Vypadali jsme jako kamzíci. Cestou nás doprovázel náš zpěv písničky od skupiny Mirai. Lesem se rozléhala píseň “Když nemůžeš, tak přidej”.

Ani na lyžáku nezahálí naše “Ekoškola”. Při procházce lesem si sedmáci všimli nepořádku a odpadků a zcela iniciativně se chopili odpadkového pytle a dali se do úklidu přírody.

Po “opičí dráze” jsme se na penzionu pořádně ZASE najedli a šli na odpolední osobní volno. Ale nebylo to jen ledajaké volno. Tento čas jsme využili k hledání vtipů, abychom se mohli pustit do dalšího kola souboje DÍVKY vs CHLAPCI – tentokrát právě ve vyprávění vtipů. A že jsme se opravdu pořádně zasmáli – učitelé, blondýnky, policajti,… to vše a mnohem více bylo naší inspirací. A jak jsme rozdávali body do souboje??? Měřili jsme hlasitost smíchu a potlesku. V tomto směru zvítězily dívky, proto získaly další bod do sbírky. Poté jsme hodnotili množství vtipů, kdy bod získaly opět holky se svým počtem 50 vtipů (chlapci jich pověděli 49). Aktuální skóre je 5:2 pro dívky, které se ujímají vedení. Chlapci musí máknout, aby to dotáhli.

Na obratu momentálního stavu měli možnost kluci zapracovat ještě tento den. Vyrazili jsme na bowling, kde se proti sobě postavila, jak jinak než dvě družstva (chlapci a dívky). Holky se snažily ze všech sil, každým kolem se zlepšovaly, ale ani tak to nestačilo na drtivý nástup kluků. Stav bodů po deseti kolech byl 159:340. Chlapci tedy snížili náskok holek. Po dnešním dni je finální skóre 5:3 pro dívky.

Dnešní den byl jedno velké dobrodružství. Byl plný překvapení, nečekaných situací, užili jsme si plno zábavy, všude byl slyšet smích. Už nám dnes nezbývá nic jiného než se navonět ve sprše, zalézt pod peřiny a načerpat síly na zítřejší lyžařský den.