Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Na lyže s úsměvem – den ÚSPĚŠNÝ

Úterní ráno ve Vrbně pod Pradědem nevypadalo vůbec dobře. Probudili jsme se do deště, avšak s nadějí, že na sjezdovce bude sněžit. Po vydatné snídani jsme se opět “nalodili” do autobusu a klikatou cestou jsme se vydali na opačnou stranu od hrůzné zkušenosti ze sjezdovky v Karlově Studánce. Naše cesta směřovala do Andělské Hory, přesněji do Ski Annaberg.

Usměvavá obsluha na pokladně nás ihned ujistila v tom, že TADY JSME SPRÁVNĚ!!! Že je naprosto normální využívat ZDARMA sjezdovku, když neumíte lyžovat, ale chcete se to naučit. Proto jsme ani chvíli nemeškali, zpáchali jsme tolik potřebnou rozcvičku a plní energie jsme nazuli lyžáky (Paní učitelky byly v tuto chvíli zcela vyčerpány náročným zapínáním) a vydali jsme se vstříc dnešní lyžařské výzvě.

První družstvo (Ivan, Terezka M., Adélka N., Anetka, Baruška, Karolínka a Martin) bylo v průběhu dne posíleno o další dva členy (Adama a Tadeáše), kteří uvolnili místo novým členům druhého družstva, které zprvu tvořili: Terezka B., Terezka P., Yannick, Michal a Kristy a k nim se během dne přidala ještě Deniska a Týna. Ze třetího družstva se na vlek ještě dostali Paťas, Adélka S., Matouš a Stázka.

Během dne se vystřídalo čtero ročních dob – pršelo, sněžilo, svítilo sluníčko a završila to duha. Počasí nás však neodradilo, a pořádně jsme si všichni zalyžovali. Vždyť podmínky na lyžování byly přímo skvělé – upravená sjezdovka, milý personál a vůbec nikdo nepoznal, že se na kopci prohání čtyři autobusy dětí z různých škol a MY!

Protože není vůbec jednoduché celý den vyšlapávat kopec, abychom si ho mohli sjet, rozhodli jsme se využít té trošky sněhu navíc, abychom postavili “Sněhuláky pro Afriku”. Sníh byl sice mokrý, těžký, zablácený, což nás vůbec neodradilo a výsledek byl přímo famózní. No posuďte sami!

Po návratu na penzion nás čekal vydatný oběd, chvilka osobního volna, teplá večeře (Ano, opravdu hlady netrpíme a obědváme hned 2x po sobě teplé jídlo.)

U oběda jsme se dozvěděli, že první diplom “za vzorný úklid” dostala děvčata z pokoje č. 4, tedy Baruška, Anetka, Deniska a Terezka M. Za největší “nepořádníky” byli označeni chlapci z pokoje č. 3b, tedy Ivan, Tadeáš, Matouš, Martin a Patrik. Po večeři následovalo další kolo souboje DÍVKY vs CHLAPCI. Souboj probíhal tentokráte v duchu koordinace, pravolevé orientace, postřehu, rytmu, kombinace (zní to trochu děsivě) a zábavy. Děvčata chlapce porazila a jejich skore bylo navýšeno o jeden bod. Vedou tedy v poměru 3:2.

Jak se nám při hře dařilo, můžete vidět zde: https://youtu.be/rCTT6EgHkZM, https://youtu.be/haA_O1eMccg, https://youtu.be/DcNwhxdGa6c.

A jak jsme na tom po dalším dni na lyžích? Sledujte nás v následujících odkazech: https://youtu.be/Yel3XWwv4xE, https://youtu.be/0tm67wU4HkE, https://youtu.be/zmjcPd4ns-c, https://youtu.be/POODPp3SGEU, https://youtu.be/qwRtLU2jA3E, https://youtu.be/fMYlfKsQo20,https://youtu.be/7REFSNKlzGs https://youtu.be/RVbtHdILrdQ, https://youtu.be/6dZowbld_eQ, https://youtu.be/c18Q4sGYET8, https://youtu.be/UGhkbC-C1fk, https://youtu.be/qpKdBo3Wzm8, https://youtu.be/ONvq8QJG_DU, https://youtu.be/2BMMNWD7ncI, https://youtu.be/FBXyLlu0x74

Zítra je v plánu odpočinek – výšlap na Pradědovu vyhlídku a návštěva tolik potřebné samoobsluhy (zásoby začínají krutě docházet).