Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Sedmáci na výletě v Ostravě

Na pátek 21. června jsme se my, sedmáci, už delší dobu těšili. V tento horký den jsme vyrazili na výlet do Ostravy, kde nás čekal opravdu nabitý program. Po příjezdu vlakem jsme zamířili na prohlídky Integrovaného bezpečnostního centra, kde jsme získali nejen mnoho zajímavých informací, ale také jsme měli možnost na vlastní oči vidět, jak dispečinky jednotlivých záchranných týmů pracují společně na jednom pracovišti.

Poté jsme se přesunuli o kousek dál do stanice HZS, kde nás provázeli dva velmi milí hasiči. Provedli nás celou stanicí, ukázali nám, kde hasiči odpočívají, posilují, kde probíhá jejich simultánní cvičení, někteří z nás měli možnost si vyzkoušet hasičský mundúr i s botami a dokonce nás vzali na věž, odkud jsme měli krásný výhled na centrum Ostravy.

Po prohlídce HZS jsme se tramvají přesunuli do Lazerové arény v Mariánských Horách, kde nás čekaly 2 hry plné adrenalinových zážitků. Plni dojmu a zpoceni jsme se tramvají přemístili do Jump arény, kde jsme strávili 1,5 hodiny skákáním, děláním přemetů a blbnutím na trampolínách.

Samozřejmě jsme na závěr nemohli opomenout nákupní centrum Karolínu, kam se někteří z nás těšili nejvíce. Den nám utekl velice rychle, moc jsme si ho užili a budeme na něj dlouho vzpomínat.

Lazerová aréna
Integrované bezpečnostní centrum