Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Předtančení na plese

Po roční přestávce jsme letos s našimi žáky, převážně deváťáky, nacvičili předtančení na Společenský ples obce a školy. Od prosince loňského roku jsme se s mladými nadšenci prakticky každé ráno scházeli, abychom nacvičili program, který byl tradičně sestaven ze tří částí.

V ohromně nazdobeném sále na překrásnou francouzskou píseň LE FESTIN, která mimo jiné zazněla v pohádce Ratatouille, zatančilo pět párů ladný valčík. Chlapci nastoupili v bílých košilích s motýlkem na krku a děvčata ladně vplula ve večerních šatech. Taneční sestava nebyla nikterak jednoduchá, ale tanečníci se s ní popasovali na výbornou!

Rychlejší část doprovodily tóny písně C´mon, kterou nazpívala Kesha. Nastala chvilka napětí, děvčata chlapcům sundala motýlka, chlapci rozepli košile a odhalili své hrudníky, nasadili americký úsměv profesionálů a taneční show mohla pokračovat. Za doprovodu mohutného potlesku jsme se protancovali k závěrečné části našeho představení.

Promenádu tanečních párů podkreslovala lyrická hudba Eda Sheerana, jejíž název, Perfect, dokonale vystihoval to, co jsme viděli. Chlapci své partnerky obdarovali rudou růží, kterou jsme dostaly i my, Jana Zábranská a Barbora Halířová. Kytička byla předána také paní ředitelce. Opět následoval bouřlivý potlesk a my jsme se mohli rozloučit. Čekalo na nás občerstvení.

Anna Mrkvová a Jakub Dudík. Anna Javůrková a Daniel Zábranský Anna Krušinová a Natálie Schánělcová Irena Timová a Denis Gaidoš Nikola Netuková a Josef Barcík

Děkujeme především tanečníkům, kteří pilně a svědomitě nacvičovali, aby se mohli pochlubit tím, co nacvičili. A lehké to s námi vůbec neměli! Vždyť poslední úpravy, přesuny a změny jsme vymysleli malou chvilku před samotným představením.

Obrovské a upřímné děkuji patří samozřejmě také rodičům, kteří přišli své ratolesti podpořit, zvěčnit a natočit.

Malá ochutnávka fotografií zde: http://zsjindrichov.rajce.idnes.cz/Ples_2018/