Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Aktivní odpočinek na lyžáku

Den 4. – středa

Protože je všeobecně známo, že se na lyžařském výcviku ve středu stává mnohem více úrazů než ve kterýkoli jiný den, zařadili jsme do našeho týdenního plánu také výšlap a jiné společenské aktivity.

Všechno ale začalo poněkud netradičně – paní učitelky vyfasovaly pytel na odpadky a prošly se po pokojích, aby vynesly odpadkové koše (získaly totiž v úterý ocenění za největší nepořádek na pokoji.)

Abyste tomu rozuměli, máme od prvního dne vyhlášenu soutěž, ve které získáváme ocenění za nejlépe a nejhůře uklizený pokoj. Protože jsme šli do sebe a pokoje si řádně uklidili, nezbylo paním učitelkám nic jiného, než udělit titul nepořádníka dne sobě samým. S tímto titulem je také spojen úkol – vynést ze všech pokojů odpadkové koše.

Po snídani jsme se vydali na krátký výšlap po okolí. Původně jsme měli v plánu vyšlápnout si na nedaleký Anenský vrch. Protože nám ale nepřály přírodní podmínky (chumelilo jako z roztržené peřiny) a někteří z nás neposlechli dobré rady paní učitelky a nezvolili vhodnou horskou výbavu v podobě zimního oblečení (Naše heslo zní: NENÍ DŮLEŽITÉ BÝT V TEPLE, ALE DOBŘE VYPADAT!), museli jsme náš plán trochu upravit.

Došli jsme pouze k Sokolské chatě, kde jsme založili tábor a soutěžili jsme ve stavění sněhuláků. Skore dívek se navýšilo o jeden bod, tudíž zápolení DÍVKY vs CHLAPCI = 3 : 1.

Po obědě následovaly společenské hry a chystali jsme se na další dobrodružství.

Navštívili jsme Wellness centrum STONE, kde jsme měli několik možností, jak vybít přebytečnou energii: vlezli jsme do vířivky, zahráli si bowling, šipky a stolní tenis a samozřejmě jsme se dostatečně posilnili. Protože manipulace s koulí byla chlapcům poněkud bližší, upravilo se lehce skóre, chlapci snížili stav duelu na 2 : 3.

Po návratu zpět na nás čekala sladká večeře a měli jsme prostor sami na sebe, který jsme využili hraním především karetních her.

Teď už se jen pořádně vyspat na poslední lyžařský den. Už teď se těšíme a nechceme, ať to skončí!!

Fotogalerie zde: http://zsjindrichov.rajce.idnes.cz/LV_2018_-_3._den/