Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Sjezdovka patří nám

Den třetí – úterý

Po prvním lyžařském dni, kdy jsme se poctivě seznamovali se sjezdovkou, bylo vstávání z postelí kapánek náročnější. Tentokrát už bychom to bez budíčků nezvládli. Naštěstí energii jsme si dobili hned na snídani. Už zase plni sil jsme se vydali na naši již známou trasu – směr sjezdovka. Tentokrát se nám šlo poměrně zlehka – netížily nás lyže, které na nás čekaly pod svahem. A odnést na kopec lyžáky, to už pro nás byla brnkačka 🙂

Vklouzli jsme do lyžáků, nasadili lyže a šlo se na věc 🙂 Nutno podotknout, že rozpaky z prvních jízd na sněhu byly pryč. Během dnešního dne jsme se posunuli mílovými kroky kupředu a většina z nás se stala pány sjezdovky. Obloučky, kličky, zatáčky, místy i pořádný sešup z kopce … to všechno bylo dnes k vidění. Dokonce jsme i někteří překonali strach z vleku a vydali se vstříc novým zážitkům a hlavně sjezdovce v celé její kráse.

Po těchto úspěších na lyžařském kopci jsme se vrátili na penzion, naplnili jsme hladové žaludky a čekalo nás druhé kolo našeho chlapecko-dívčího souboje. Dnes jsme se pustili do lámání mozků 🙂 A kdo z této náročné bitvy odcházel jako vítěz? Úterní klání vyhrály o prsa dívky (skóre bylo 10 bodů chlapci, 11 bodů dívky) a proto se ujímají v soutěži vedení 2:1.

Teď už nezbývá nic jiného, než zalézt do postýlek a těšit se na zítřejší výletování.

1. skupina – ranní lyžovačka: https://youtu.be/jsUI_MOCtto
1. skupina – ranní vlek: https://youtu.be/sPgIfl_rPYM
2. skupina – ranní lyžovačka: https://youtu.be/cpExphOtVcs
2. skupina – odolední vlek: https://youtu.be/DffczFmWpK0
3. skupina – ranní lyžovačka: https://youtu.be/gNDEzAreEgE
3. skupina + 2. skupina: https://youtu.be/75NXtXaVCgE
3. skupina – odpolední lyžovačka: https://youtu.be/RKhGgehxzm8

A další fotečky zde: http://zsjindrichov.rajce.idnes.cz/LV_2018_-_2._den/