Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Exkurze 6. ročníku

Ve středu 25.10., poslední předprázdninový den, se šesťáci vypravili vlakem na exkurzi do Ostravy. Náplní exkurze byl Velký svět techniky v Dolních Vítkovicích. Měli jsme zde možnost seznámit se se zajímavými expozicemi, které byly umístěny ve třech různých Světech – Světě civilizace, Světě vědy a objevů a Světě přírody.

Ve Světě civilizace jsme mohli nahlédnout do problematiky všedního dne. Díky expozici jsme si uvědomili, že lidé  na jiných kontinentech mohou žít jinak. To, že zapneme vypínač a máme světlo nebo otočíme kohoutek a teče voda, nejsou běžné věci pro všechny lidi na světě.

Svět vědy a objevů nám zase přiblížil různá složitá vědecká témata jako je nanotechnie, matematické a fyzikální principy, pokročilou chemií nebo jadernou energií.

Největší expozicí byl Svět přírody, kde byly umístěny oázy, stromy, výstavy o vesmíru a přírodních technologiích.  Součástí tohoto naučného centra je také 3D kino, kde jsme měli možnost zhlédnout přírodopisný dokument o životě ptáků. Vše nás velice zajímalo a bavilo a 4 hodiny, které jsme v tomto naučném centru strávili, nám utekly jako voda.

Po doplnění energie a nákupu malých dárečků jsme vyrazili vstříc domovu.