Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Skvělý úspěch na ekologické soutěži

       Ve čtvrtek 28. 4. 2016 jsme se vydali na cestu do Bruntálu, abychom změřili síly s družstvy ostatních škol. A že jich bylo opravdu hodně 🙂 Na soutěž jsme se poctivě připravovali a vytvářeli jsme i vlastní projekt: „návrh eko-zahrady“. Plni nadšení a odhodlání se zástupci naší školy pustili do soutěžení s ostatními čtyřčlennými družstvy. Nejprve je čekal těžký úkol, u kterého se docela zapotili. Ale i tak nelehký vstupní vědomostní test společnými silami zvládli.  Potom už se skupinky soutěžících rozprchly po jednotlivých stanovištích a plnily různorodé úkoly zahrnující například mikroskopování, kompostování, poznávání, pranostiky a anglický úkol. Bohužel na pomyslné „bedně“ jsme se neumístili, ale i tak patří žákům velká pochvala. K soutěži přistoupili všichni velmi svědomitě. Této ekologické soutěže jsme se účastnili letos poprvé a je to pro nás velká zkušenost do dalších podobných aktivit, a také obrovský úspěch, protože jsme vůbec nevěděli, co nás čeká.

Soutěže se zúčastnili v prvním družstvě Anna Mrkvová, Karolína Sochová, Michal Chramosta, Ondřej Štíbr, kteří se umístili na 9.-10. místě. Ve druhém družstvě Magdaléna Hrancová, Natálie Schánělcová, Eliška Baierová, Valentin Košňovský obsadili krásné 6. místo, přičemž od vítězů je dělilo pouhých 10 bodů.

Přečtěte si článek o této soutěži z regionálního tisku: http://bruntalsky.denik.cz/zpravy_region/ekologie-zacina-u-deti-treba-soutezemi-na-skolach-20160502.html