Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Čím bych byl, kdybych žil v…

 Čím bych byl/byla, kdybych žil/žila v době kamenné ?!

 S touto myšlenkou si pohráli žáci 6. ročníku a zamysleli se nad tím, jak by asi vypadal jejich běžný život v době kamenné. Vzpomněli jsme si na expozici Anthropos (co vše jsme viděli, co nás upoutalo nebo zaujalo) a pro inspiraci také dostali malý návod k tomu, o čem všem by se mohli vyjádřit při jejich „převtělení se“ do dítěte z doby kamenné. Úkolem tedy bylo vytvoření si vlastního příběhu o sobě a své rodině, který mohli ztvárnit jakýmkoliv kreativním způsobem.

A tak vznikly skvělé příběhy, ve kterých vystupovali pravěcí lidé samozřejmě s pravěkými jmény – rodina, kde se jmenuje tatínek Velká Huba, syn Malá Huba a maminka Střední Hub, pak chlapec se jménem Jezdec na kravách, jehož maminka byla slavná lovkyně mamutů, nebo například rodiny Šavlozubých tygrů a celá řada zvučných jmen. Dokonce se nám podařilo získat i tajný recept na Mamutí polévku s koprem či jiné praktické vychytávky
ze života pravěkého člověka.

 Žákům se jejich projekt opravdu vydařil a poslouchat jejich příběhy na vlastní uši pro mne bylo opravdu skvělým zážitkem!

Jste šikovní milí šesťáci, opičáci, šavlozubáci, darebáčci a vůdci rodových občin, udělali jste mi velikou radost! Vaše paní uč. M.M.

IMAG1363 IMAG1359 IMAG1358 IMAG1355 IMAG1350 IMAG1348 IMAG1346