Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Čtvrteční návrat na svah se vyplatil

Po středečním odpočívání v podobě vycházky naučnou stezkou do Karlovic (ano, ušli jsme neuvěřitelných 12 kilometrů) jsme se ve čtvrtek vrátili zpátky na svah plní energie a touhy zúročit to, co jsme se naučili v předešlých dnech. Hned po snídani jsme tedy posbírali svou výbavu, nasedli jsme do autobusu a po patnácti minutách jsme vystoupili pod vrcholem sjezdovky, kde nás čekal tradiční souboj LYŽÁKY vs LYŽAŘI, jenž nás stále vyčerpává. Nicméně pohánění touhou pořádně si zalyžovat jsme se opět rozdělili do družstev, která se nám mírně pozměnila.

První družstvo se rozrostlo o dva členy, druhé družstvo k sobě přijalo 3 nové lyžaře a ve třetím družstvu došlo ke zlomu – hned 5 členů se dostalo na větší vlek. Co je ale určitě vhodné “vypíchnout” – už se nebrečí, ale lyžuje, už se nepadá, ale zdárně se sjíždí kopec dle úrovně každého z nás. A to je PARÁÁÁÁÁDA.

Mnohým z nás středeční odpočinek vážně svědčil. Opadl stres, zúročilo se to, co jsme se doposud naučili, a protože už jsme věděli, co nás čeká, bez meškání jsme vyrazili na vlek. Vždyť dnes toho máme tolik před sebou. Bylo totiž pořádně důležité se rozjezdit – vrcholem dnešního lyžařského dne je SLALOM. Ten jsme letos jeli poprvné jinak.

Jak už jsme psali v předešlém článku, personál ve Ski Annaberg je opravdu vstřícný. A jak už to tak bývá, když jezdíte lyžovat na jedno místo, seznámíte se s dalšími lidmi, se kterými vás spojuje právě ono lyžování. A tak se tedy stalo, že instruktoři ze školy z Paskova, Frýdku-Místku nám nabídli, že si onen pověstný slalom můžeme sjet společně s nimi, pokud chceme?! JASNĚ ŽE CHCEME 🙂 Proto jedničky a dvojky měli připravenou slalomovou dráhu na vrcholu sjezdovky a ostatní členové výpravy si sjeli slalom v lyžařské školičce.

Po návratu na penzion jsme poobědvali (U Hradilů vaří MŇAMÓZNĚ) a počkali jsme na “rozkaz” – tedy na informace o tom, co se bude dít dál, protože ve čtvrtek je přeci večerní zábava se slavnostním předáváním diplomů, odměn a dochází k celkovému zhodnocení týdne stráveného mimo školní lavice a samozřejmě nás čeká splnit další úkoly souboje DÍVKY vs CHLAPCI, kdy chlapci měli před dívkami dva body náskok.

Úkol pro dnešní challenge byl jednoznačně daný: oba tými si měly připravit něco, čím by zhodnotili letošní pobyt ve Vrbně – tanec, zpěv, pokřik, motto,…. prostě cokoli, co budou dělat, nebo vymyslí SPOLEČNĚ. Dívky tancovaly a chlapci prezentovali básničku, kterou sami složili. SKVĚLÉÉÉÉ!!! Posledním úkolem těchto dvou týmů bylo vyprávět vtipy. Za každý odvyprávěný vtip získávali body pro své družstvo.

Určitě se ptáte, jak to celé dopadlo. Letošní zápolení vyhráli JEDNOZNAČNĚ chlapci. K jejich dvěma bodům přibyly další dva body za básničku, heslo lyžáku a motto a navíc jim na kontě přistál také poslední bod za vyprávění anekdot. Konečné skore bylo tedy skoro jako výsledek hokejového zápasu 5:0.

Nechali jsme odpočinout bránicím a netrpělivě jsme čekali na vrchol dnešního dne – vyhlášení vítězů a předávání cen. Mezitím, co si vedoucí družstvev chystaly, co bylo potřeba, pustili jsme se do sladkého překvapení, které napekla maminka jedné z nás.

A už je to tady… diplomy, ceny, sladké odměny, o které se postarala zase jiná maminka, pamětné listy,…. to vše jsme si rozdali za bouřlivého potlesku a slov uznání. Chvíli jsme poseděli a rozešli jsme se do svých pokojů. Tam nás totiž čeká ještě jedna věc, docela zapeklitá – sbalit si všechny věci tak, aby se vešly do kufrů a tašek, se kterými jsme přijeli. Kdo se někdy balil ví, že je rozdíl poskládat si věci do kufru PŘED pobytem a PO pobytu 😀 😀 😀 … vždyť se blíží poslední den..