Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Lyžařské “odpočívání”

Je až neskutečné, jak rychle nám ten čas ve Vrbně pod Pradědem utíká. Máme za sebou již třetí den našeho pobytu. Středa je vždy dnem lyžařského odpočívání. Ale určitě jsme nezaháleli. Po budíčku jsme se vykopali z postelí, nasnídali se, nabalili si svačinky a vyrazili jsme na naučnou procházku “Cestou vody” až do nedalekých Karlovic. Naším cílem bylo vzdělávací centrum Ve mlýně. Žáci se seznámili s historií strojního mlýna, dostali na zahřátí teplý čaj a mohli jsme v našem putování pokračovat. Objevovali jsme krásy zasněžené přírody, ale nakonec jsme se snad všichni shodli, že se už zase těšíme na sjezdovku. Po cestě zpět na penzion jsme si udělali zastávku v obchodě, abychom opět doplnili zásoby především sladkostí. Energii musíme nějakým způsobem načerpat, budeme ji ještě hooooodně potřebovat.

Po výborném pozdním obědě jsme si na chvilku, ale opravdu jen na chvilku skutečně odpočinuli a plni nadšení jsme pokračovali v našem programu. Na pořadu dne byl souboj dívek proti chlapcům. Ve středu se střetli naši účastníci v bowlingovém klání. Dívky se snažily ze všech sil, opravdu bojovaly. Nicméně po boji s kuželkami se chlapci ujímají vedení 2:0. Dívky budou muset opravdu hodně zabojovat, aby výsledek ještě obrátily ve svůj prospěch.

V úvodu lyžáku dostali všichni úkol, či výzvu. Každá skupinka musí vymyslet motto, pokřik, taneček, … nebo prostě něco, co symbolizuje tento lyařský výcvik. Každá skupinka si zabrala svůj pracovní prostor a začalo se vymýšlet a tvořit. Můžeme se těšit na čtvrtek 🙂