Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Pozdravy z Annabergu – den druhý

V úterý ráno jsme se probudili do sněhavého dne. V první chvíli jsme se radovali, protože za oknem to vypadá vždycky dobře. Po snídani nám ale došlo, že do toho počasí vlastně za chvíli vyrazíme. Nicméně… pro nadšence zimního sportu není pár vloček žádná překážka.

V 8.45 hod. jsme naložili lyže, lyžáky a to nejdůležitější, co se nikdy nesmí zapomenout …. svačinu s teplý čaj 😉 , nasedli jsme do autobusu a přejeli z penzionu na Annaberg. Cesta trvá sotva patnáct minut a my, plní nadšení a chuti si pořádně zalyžovat, jsme se nemohli dočkat, až se vylodíme, nazujeme lyžáky a pokoříme Annaberg.

Co bych určitě chtěla zdůraznit, poděkování a obrovskou pochvalu celému týmu ve Ski Annaberg. Tamější provozovatelé nám poskytli veškerý komfort – máme k dispozici lyžařskou školu, kde můžeme vyjíždět kopec na páse, případně na malém vleku, využíváme velké sjezdovky, malé sjezdovky, máme k dispozici dle přání slalomovou dráhu, věnují se nám ve svém volném čase profesionální instruktoři, několikrát jsme využili služeb servisu lyží (za krásný úsměv),… “vlekaři” nám kdykoli vlek zpomalí, pomohou nám nastoupit a když se stane, že skončíme v ochranném hrazení, přiskočí a postaví nás na nohy.

Nicméně jak už to tak bývá, druhý den na lyžích je vždycky znát. Ještě včera to vypadalo, že se na lyžích mnozí z nás prakticky nedokáží ani udržet, postavit, ne tak se rozjet či zabrzdit :o! A dnes?! Panečku, my lyžujeme!!!! Ju huuu. Nebylo to ale vůbec jednoduché, protože účastníci zájezdu byli velmi ale VELMI negativní. Ještě dopoledne se totiž brečelo, mluvilo se o tom, že se to nikdy nenaučí, nebude to umět,m nepůjde to, nejde to,… přesvědčit tyto mrzouty, že pokud se k tomu budou stavět tímto způsobem, pak se to OPRAVDU nikdy nenaučí. A hle…. na konci lyžařského dne, LYŽUJEME VŠICHNI bez výjimky. A dokonce s úsměvem.

Je ještě jedna věc, kterou bych ráda vyzdvihla… a to je VZÁJEMNÁ SPOLUPRÁCE!!!! Členové týmu si pomáhají, podpírají, zvedají se, podporují se, radí si, dovádějí. Zažívají společně úspěch… co víc si můžeme přát?! Snad jen to, aby se nám ti na kopci vyčerpaní raubíři na penzionu zklidnili. Toto totiž ještě nezvládáme.

Určitě jste ale zvědaví, jak to vypadá na svahu….

Po návratu na penzion nás čeká teplý oběd, osobní volno a po večeři se scházíme na společnou aktivitu. Jako tradičně totiž zápolíme v netradičních aktivitách, kdy proti sobě sbírají body chlapci proti dívkám. Dnes jsme si zahráli živé pexeso. První bod si na své konto připsali chlapci.