Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Přírodovědná exkurze

V letošním školním roce měli šesťáci v říjnu naplánovanou školní exkurzi zaměřenou na mikroskopování. Bohužel distanční výuka nám vše v tomto ohledu pokazila a my jsme nemohli na podzim vyrazit. Ale jen co se nám naskytla možnost, neváhali jsme a do mikroskopování a jiného přírodního bádání jsme se pustili po hlavě. Vydali jsme se k rybníku do Města Albrechtic a pod vedením pana Romana Potůčka jsme se seznámili se základy mikroskopování v přírodě. Šesťáci si sami nachystali preparáty a mohlo se jít na to. A že jim to šlo opravdu skvěle 🙂

Po první zkoušce vědeckého umění v praxi jsme měli před sebou cestu k naší druhé zastávce. Naše kroky směřovaly k rozhledně. Ani zde jsme nezaháleli. Cestou jsme zkoumali a pozorovali přírodu kolem nás a snažili se rozpoznat co nejvíce fauny a flory, která nás obklopovala.

Podařilo se, dorazili jsme až k rozhledně. A co víc??? Byli jsme odvážní a dokázali jsme se na okolí podívat z výšky 🙂

Pod rozhlednou na nás čekaly další úkoly. Během exkurze jsme se dozvěděli spoustu nových zajímavých informací, protáhli jsme svá těla a navíc jsme zapracovali na třídním kolektivu, protože jsme mohli společně prožít hezké odpoledne.

A že byla kolem nás opravdu krásná příroda??? To můžete ocenit sami, podívejte se na malou ukázku toho, co jsme měli možnost vidět my.