Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

CYKLOVÝLET DEVÁŤÁKŮ

Ve čtvrtek 10. 6. 2021 vyrazili naši deváťáci na dvoudenní výlet na kolech v doprovodu učitelek Jany Houdkové a Barbory Halířové.

Vybaveni přilbami, plnými batohy na zádech a dobrou náladou jsme vyrazili směrem do Liptáně, kde jsme také měli zajištěno ubytování v místní Myslivecké chatě. I přes počáteční obavy děvčat, že jízdu na kole nemohou zvládnout, cesta nám uběhla velice rychle a všichni se projevili jako zdatní cyklisté. Přispělo tomu i nádherné počasí a pohodová atmosféra.

Po ubytování a krátkém odpočinku na chatě jsme zamířili do místního pohostinství U Adama, kde jsme měli předem objednaný oběd.

Protože počasí bylo hodně slunečné a teplota vysoká, změnili jsme své původní plány dalšího cyklovýletu po Osoblažsku. Po obědě jsme nejdříve zamířili zpět na chatu, kde si někteří odvážlivci změřili svůj házecí um s učitelkami ve hře Mölki. Vítězem byla samozřejmě naše zdatná paní učitelka Halířová.

Poté jsme vyrazili se vydali krásnou procházkou na místní rozhlednu.

Po návratu z rozhledny nás čekala opět zábava – týmová hra s básničkami. někteří zjistili, že jejich paměť není až tak špatná:-)

A večer, jak jinak, táborák s opékáním, zpíváním písniček a klábosením. Po setmění jsme si společně zahráli schovku.

Ráno nás čekala vydatná snídaně na cestu a pečlivý úklid chaty a pak hurá zpět domů do Jindřichova. Po cestě jsme se stavili do restaurace Western v Bartultovicích, protože bez jídla to prostě nejde. No a potom rovnou domů. Byl to náš poslední výlet se základkou, sice za humny, ale i přesto jsme si ho moc užili.