Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Naše škola je mimo jiné zapojena do projektu “Get up and Goals”. O aktivitách, které díky tomuto projektu děláme, se můžete dočíst na našich webových stránkách, na oficiálních stránkách projektu nebo na facebookových strankách projektu. Ve zkratce lze říci, že se jedná o projekt, který je realizovaný ve 12 evropských zemích a z České republiky je do něj zapojeno pouze 10 škol. A MY jsme jedna z nich.

Ale proč o tom mluvím??? Protože se psalo datum 22. dubna a na oficiálních facebookových stránkách tohoto projektu proběhla jedna důležitá přípomínka:

Den Země je každoroční událost organizovaná 22. dubna a je zaměřená na propagaci a podporu ekologie a ochranu životního prostředí ve společnosti. Za normálních okolností bychom tento den podnikli něco společně ve škole v hodinách přírodopisu, ale … situace je bohužel úplně jiná.

Protože jsme obklopeni zprávami o koronaviru, a tím vším co se kolem nás děje, chtěla jsem, aby se žáci podívali na přírodopis trošičku z jiného pohledu a alespoň na dálku jsme mohli oslavit Den Země.

Proto právě 22. 4. dostali především žáci 6. ročníku (ale podpořili je i naši nejstarší – deváťáci) dobrovolný úkol do přírodopisu. Jejich úkolem bylo, zamyslet se, jak by Den Země oslavili, co by mohli udělat pro naši přírodu a naše živočichy. Své myšlenky měli napsat na transparent a s ním se vyfotit v přírodě.

A musím říct, že se nám to úúúúúúúúúžasně podařilo a máme krásné fotoalbum ke Dni Země 🙂 Všem mooooooc děkuji, jste prostě bezvadní 🙂