Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Hurá na sjezdovku aneb lyžák – den KOMPLIKOVANÝ

V kalendáři se objevilo datum 17. 2. 2020 a před námi bylo první lyžování. Ale na to jsme se museli pořádně připravit. Už ráno u některých vypadalo, že i samotné vstávání z postele bude složité (a to ještě neměli ani tušení, jak náročné bude vstávání na sjezdovce).

Když jsme překonali budíček, pořádně rozlepili oči a opustili své postýlky, bylo potřeba před sportovním výkonem naplnit bříška. Po vydatné snídani se všichni dali do navlékání různých vrstev oblečení, nasadili jsme si čepice, šály, rukavice a s lyžařským vybavením jsme se autobusem vydali na sjezdovku do Karlovy Studánky. Nazuli jsme si lyžáky (což vůbec nebyl lehký úkol), do ruky vzali lyže a šlo se na to.

“Ranní rozcvička”

První seznámení se sněhem byl pro některé obrovský oříšek. Přišly i slzičky, ale vše se nakonec v dobré obrátilo a sníh se stal naším kamarádem.

Co si vyšlapeš, to si taky sjedeš…”

Všichni jsme dnes udělali kus práce a posunuli své lyžařské umění vpřed.

Velká část z nás se dokonce dostala na vlek a mohli jsme sjezdovku zdolávat v celé její délce. Úplní začátečníci si program zpestřili procházkou po Karlově Studánce.

“Jde se na vlek”

“Krátíme si dlouhou chvíli – čekáme na autobus”

Bohužel podmínky v Karlově Studánce nebyly optimální, rozhodli jsme se zítra své lyžařské dovednosti rozvíjet na nedalekém kopci ve Ski Annaberg. Věříme, že zde bude panovat mnohem příjemnější atmosféra.

“A honem odtud pryč”

V nohách jsme toho už měli opravdu hodně, začala na nás padat únava, proto bylo na čase vrátit se “domů” do Vrbna pod Pradědem, kde na nás čekal výborný pozdní oběd. Chvíli jsme si užili osobního volna před večeří a přišel další program. Již tradičně nás lyžákem provází zápolení dívek proti chlapcům. Dnešní první výzva spočívala v soutěži “Živé pexeso”. V prvním kole soutěžící hádali zvuky, v druhém je zajímaly pohyby a ve třetím nejtěžším kole za dva body si soutěžící lámali hlavy s protiklady. Po prvním dnu soutěžení je skóre nerozhodné. Tedy dívky : chlapci, 2:2. Dnes jsme také dostali zapeklitý soutěžní úkol, na který máme čas až do závěrečné pařby (tedy do čtvrtečního večera). Každé družstvo (dívčí a chlapecké) musí vymyslet pokřik, transparent, píseň, básničku,… či cokoliv jiného, co vystihne v čem a proč je jejich družstvo lepší. Uvidíme, jak si s tím poradíme. Večer už nezbývalo moc času, rychle jsme naběhli na hygienu a hurá do postele nabírat energii na zítřejší den plný lyžování a soutěžení 🙂 🙂

První ochutnávka… https://youtu.be/nAN0iWLWgAk, https://youtu.be/oh0Lrgt7WSc, https://youtu.be/rQjOt43SDmQ, https://youtu.be/_s3P3v6NREA, https://youtu.be/quS-YNh9hi4, https://youtu.be/JMBpXv1eG9o, https://youtu.be/iJ-mkd9iEpA, https://youtu.be/MYCdEgdnrHI, https://youtu.be/dKS72Vk1pu0, https://youtu.be/MBu5-5p8CJs, https://youtu.be/y4Ceh84ewZI, https://youtu.be/wUZlv_4XwpE, https://youtu.be/F0Tu5mbXLrQ, https://youtu.be/2CV15ZEpC-U, https://youtu.be/QyZPMWTKJOY, https://youtu.be/gbU07t0d2NY, https://youtu.be/PJ3p_rrhtXw, https://youtu.be/uHtGDK4JWU0, https://youtu.be/lnE5Qt2mTCY