Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Roztančení deváťáci

V pátek 14. února 2020 se konal v sousedním Janově tradiční Valentýnský ples. A my, deváťáci a také někteří sedmáci, jsme byli u toho.

Cvičili jsme totiž pečlivě vystoupení, které se skládalo ze tří částí: Elegantního, ladného úvodu, letos za doprovodu Popelčiny písně “Levender’s Blue Dilly Dilly” https://www.youtube.com/watch?v=Ow25lvYoKXo&list=RDOw25lvYoKXo&start_radio=1 , svižného a energického středu na píseň “Timber” https://www.youtube.com/watch?v=hHUbLv4ThOo a pomalého závěru s promenádou, které podkreslovala melodie písně “Someone You Loved” https://www.youtube.com/watch?v=bCuhuePlP8o.

Na začátku jsme byli všichni opravdu nervózní, plní emocí a zodpovědnosti “nic nepokazit”. Během něžných tónů první písně jsme předvedli krátkou sestavičku valčíkového kroku. Mladíci v košilích a slečny v elegantních šatech.

Timber však rozproudil nejen nás, ale i publikum, které nás doprovázelo během tance potleskem do rytmu. Nervozita byla zažehnána. Nasadili jsme “americký úsměv” a tanec jsme si pořádně užili.

Balada poté atmosféru už “jen” podtrhla. Jednotlivé taneční páry byly představeny, děvčata dostala růžičku a za bouřlivého potlesku jsme se všichni rozloučili.

Obrovské poděkování patří organizátorům Valentýnského plesu. Za sladkou odměnu a HLAVNĚ za to, že jsme v celé své kráse mohli ukázat, že naše každodenní schůzky přinesly ovoce, že i ti naši puberťáci dokáží mnoho, když to vychází ze srdíčka.

Zleva: Tereza Pavlíčková a Denisa Sochová, Bára Šindelářová a Petr Němec, Michaela Vondráčková a Lukáš Dobiáš, Kristýna Mičolová a Daniel Zábranský, Aneta Hluštíková a Kryštof Machala, Eliška Baierová a Lukáš Macho, Monika Kopecká a Matěj Pavlíček, Adéla Netuková a Radek Guštan.

Děkujeme <3

Video můžete zhlédnout zde:

Příště nás můžete zhlédnout na MDŽ v Janově.