Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

PŘEJEME VŠEM KRÁSNÝ ADVENTNÍ ČAS

První adventní neděle letos připadla na 3. prosince.

Po čtvrté hodině, kdy se začalo stmívat, se před naší školou začali scházet první návštěvníci společného slavnostního podvečera u příležitosti rozsvěcení stromečku a uvítání adventního času.

Atmosféra byla doslova pohádková, krásně nasněžilo, mrzlo – přesně tak, jak to má být.

Ohřát jsme se mohli v prostorách jídelny, kde bylo pro všechny zúčastněné přichystáno drobné občerstvení v podobě svařáku, teplého čaje, cukroví a samozřejmě nesměl chybět vánoční jarmark výrobků a jmelí. Letos bylo skutečně z čeho vybírat! Všem, kteří se na tvorbě drobností k prodeji podíleli, patří velký obdiv za jejich zručnost a trpělivost.

Celým programem nás provázela paní zástupkyně Jana Kerbčárová. Jednotlivá představení měly připraveny jak nejmenší děti z mateřské školky, tak i ti nejstarší – deváťáci. I přes skutečně chladné počasí zvládli naši žáci vše na jedničku a zaslouží si velkou pochvalu za divadelní scénku o narození Ježíška a stejně tak i za připomenutí svátečních dnů, které nás v tomto období provázejí. Například svátek sv. Ondřeje, sv. Barbory, sv. Mikuláše, sv. Lucie a dalších.

Třešničkou na pomyslném dortu se tuto sváteční 1. adventní neděli stalo vystoupení pěveckého sboru Skřivánek pod vedení paní učitelky Aleny Grossové. Nácvik písní stál zajisté nemalé úsilí a zodpovědnou přípravu nikdo z účinkujících nepodcenil, a proto zcela zaslouženě sklidili „malí“ zpěváci velký potlesk.

Nezbývá, než Vám všem popřát krásný adventní čas v kruhu těch nejbližších, méně shonu, více radosti a úsměvů na tvářích.

p. uč. K. Lozertová