Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Ostružná patří deváťákům

V pondělí 24. června 2019 se deváťáci vydali na svůj dvoudenní výlet. Vše začalo na vlakovém nádraží v Jindřichově, kde se všichni sešli s dobrou náladou a natěšeni na to, co vše je čeká. A že toho opravdu nebylo málo.

První zastávkou byla Horní Lipová. Poctivě se v podstatě všichni připravili na nepříjemnou lesní havěť a mohlo se vyrazit. Cílem bylo dorazit do lesního baru, což se podařilo levou zadní. To ovšem ještě deváťáci netušili, co si pro ně pedagogové přesně nachystali 🙂 Pořádně se všichni nasvačili, po prvním výšlapu odpočinuli a mohli se vydat na krásnou několika kilometrovou procházku lesem do Ostružné, kde jsme měli trávit noc.

Ani horko a občasné stoupání či kamenitá lesní cesta nikoho nezastavila a všichni se v pořádku dostali až do Skilandu, našeho užásného ubytování. Je pravda, že to stálo hodně potu se tam dostat, ale vidina sprchy a obědu všechny hnala kupředu. Když se žáci (ale i pedagogové) zkulturnili do voňavého outfitu, mohl začít další program. Tím bylo zápolení na bowlingové dráze. Tento sportovní výkon deváťáky tak nakopl, že po večeři se pustili do dalších aktivit. Stali se z nich fotbalisté, volejbalisté a nechyběli ani tenisté s profi podavači míčků 🙂 A protože svaly nevydrží pořád, přišla na řadu poklidnější zábava. Devítka se stala živým pexesem a souboj mezi chlapci a dívkami mohl začít. Když jsme potrápili svaly i mozek, nezbývalo nic jiného než po náročném dni vyzkoušet postele.

Druhý den jsme zahájili luxusní snídaní a nastartovali se na další den, který byl v duchu kolektivního soutěžení. Zahráli jsme si pantomimickou tichou poštu nebo třeba hru s filmy a seriály. Samozřejmě nemohlo chybět sportovní nasazení a občasný odpočinek na lehátkách 🙂

Nastal čas se rozloučit a vlakem hurá do Jindřichova 🙂

Celým výletem nás doprovázel všudypřítomný smích a dobrá nálada. Co víc si přát??? To už je každém …

Ale poslední společný výlet jako žáci naší školy si deváťáci určitě užili. Deváťáci byli naprosto famózní, fenomenální, fantastičtí a věřím, že všem zůstanou jen hezké vzpomínky.