Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Poprvé na sjezdovce

Den druhý – pondělí

Po vydatné snídani jsme se navlékli do ochranných oděvů (Eskymáci by nám mohli naše trikoty závidět 🙂 , a ano… opět jsme se chopili našeho přetěžkého nákladu v podobě lyžařské výbavy a … vydali jsme se vstříc svému osudu. Celí propocení a uondaní jsme se vysloveně doplazili na sjezdovku.

První boj, který nás čekal, se netýkal ani tak lyžování, jako spíše obouvání. Odtučňovací kůra začíná, aneb Lyžáky nás nezdolají!

Po krátké rozcvičce jsme se pokusili nazout si lyže a vydali jsme se brázdit sjezdovku (zatím především v kombinaci PÁD – VZTYK).

Pobyt na sjezdovce utekl jako voda, naše bříška vyhladověla, proto jsme se vydali zpět na penzion k chutnému obědu. (Díky bohu lyžáky i lyže zůstaly v lyžárně u sjezdovky. Ju huu).

Nikdo z nás nevěřil, co všechno dokáže malá obědová přestávka. Po návratu na sjezdovku a opětovném boji s nazouváním lyžáků jsme se ocitli na kopci a dokázali jsme téměř neočekávané. Světe div se, my lyžujeme! Obloučky zvládáme levou zadní, pádů se nebojíme, my to všechno ustojíme!

Konečně večeře!

Neustále přemýšlíme, který z pokojů obdrží diplom za úklid v pokoji. Elán nás neopouští, proto nám paní učitelky vymyslely úžasný program. Rozdělili jsme se do dvou družstev (ta se proti sobě utkají i v následujících večerech) a rozjeli jsme turnaj DÍVKY vs CHLAPCI. Živé pexeso nás pobavilo. Skóre po prvním boji je 1 : 1.

Následuje večerka a spáááááánek.

Více fotografií zde…http://zsjindrichov.rajce.idnes.cz/LV_2018_-_1._den/