Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

8. a 9. ročník po roce o5 ve Slezském divadle v Opavě

Stejně jako minulý rok jsme se s žáky 8. a 9. ročníku vydali zpříjemnit si předvánoční čas kulturním zážitkem a nadýchat atmosféru Vánoc mezi stánky opavských trhů.
Ani tentokrát nás scéna opavského divadla nezklamala, ba nám naopak přichystala nejlepší představení, které jsme prozatím viděli.

nas-dum-logo-vyprodano

NÁŠ DŮM, NÁŠ HRAD – Roman Vencl, Michaela Doleželová

Inscenace hororově-komediální hry s názvem Náš dům, náš hrad byla opravdovým zážitkem! Děj inscenace nás zavedl do zdánlivě typického anglického rodinného domu, kam se na návštěvu k rodičům Kate a Henrymu Carpenterovým (Kamila Srubková, Kostas Zerdaloglu) vrací dcera Amanda (Tereza Starostková) se svým novým manželem Jeremym (Michal Stalmach). Druhá dcera Miranda (Sabina Muchová) zdá se být černou ovcí rodiny, kazí ostatním plány tím, že na víkend pozvala i strýčka Davida (Martin Valouch), londýnského divadelního režiséra, s jeho přítelem, tanečníkem Davidem (Daniel Volný). Zdá se, že tato návštěva nepřijela právě vhod a jen zvyšuje všeobecnou nervozitu. Ačkoli záleží na tom, komu vhod. V domě, který je najednou plný lidí, se totiž začínají dít podezřelé věci… Teta Rosemary (Hana Vaňková) míchá koktejly, hospodyně Tess (Ludmila Štědrá) hosty obdarovává králičími pacičkami pro štěstí, zahradník Robin (Jakub Stránský) trpí permanentní ztrátou krátkodobé paměti a sluha Bishop (Drahomír Ožana) si pořád něco výhrůžně brblá. A korunu všemu nasadí nevítaný vetřelec v podobě podomní prodejkyně kosmetiky Maggie Teytové…….

Nebudeme však předem prozrazovat celý děj a připravovat tak diváky o překvapení, spíše vám doporučíme, abyste toto báječné a zcela humorné představení navštívili. Věřte, že litovat určitě nebudete!