Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Výjezdy našich sportovců

V závěrečném čtvrtletí školního roku 2023/2024 se žáci naší školy účastnili několika sportovních akcí. Byly to dva turnaje ve stolním tenise a také soutěž v Olympijském víceboji.

Přátelský turnaj ve stolním tenise ve čtyřhře se konal v Zátoru. Nebylo to vůbec nic jednoduchého, protože čtyřhra je mnohem náročnější než dvouhra, kdy hraje každý jen sám za sebe. Turnaje se účastnili jen ti nejlepší a aby byly podmínky pro všechny stejné, dvojice byly losovány při zahájení turnaje. Samozřejmě, že se los některým moc nezamlouval, ale nakonec každý svého spoluhráče přijal a na turnaji si s velkým nasazením zahrál. Vítězství v turnaji vybojovala smíšená zátorsko-jindřichovská dvojice Mikuláš Kuchta a Sebastian Lázók. Turnaj byl ukončen předáním sladké odměny všem stolním tenistům. Ti nejlepší obdrželi diplomy, medaile a vítězové dokonce i poháry. Žákům, kteří reprezentovali naši školu děkujeme a do dalších turnajů přejeme hodně úspěchů.

Okresní kolo turnaje družstev ve stolním tenise se konalo v Krnově na ZŠ Janáčkovo náměstí. Čtyřčlenná družstva soutěžila ve dvou skupinách. Naše škola vyslala do bojů hned dvě družstva, pro která byla účast na turnaji premiérou. Cílem bylo především sbírání zkušeností a získání motivace pro další trénování. A to se povedlo na jedničku! Žákům děkujeme za reprezentaci školy a přejeme hodně síly a nadšení do dalších tréninků.

Oblastní kolo OLYMPIJSKÉHO VÍCEBOJE bylo pro devět odvážných sportovců naší školy zcela novou zkušeností, do které se statečně pustili. Soutěž se konala v Rýmařově a garantem byla naše bývalá úspěšná trojskokanka Šárka Kašpárková. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách, kterými byly hod medicinbalem, skok přes švihadlo, trojskok snožmo z místa a leh – sedy. Kvůli nepřízni počasí se 3 ze 4 disciplín odehrávaly uvnitř v prostorách školy. V některých disciplínách si většina soutěžících sáhla až na dno svých sil, některým se podařilo i posunout hranici svých možností a vytvořili si svůj osobní rekord. Z našich zástupců si nejlépe vedli Kateřina Janošcová a Sebastian Lázók. Všem devíti zástupcům naší školy blahopřejeme k dosaženým výkonům a děkujeme za reprezentaci.