Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Slavnostní rozloučení s deváťáky

Slavnostní rozloučení s žáky devátého ročníku se konalo v obřadní síni Obecního úřadu v Jindřichově. Kromě těch v tu chvíli nejdůležitějších, deváťáků, se zde samozřejmě sešli jejich příbuzní a přátelé. O zahájení se postaral svým proslovem pan starosta obce Martin Korduliak. Na jeho slova navázala paní ředitelka Mgr. Zlata Steuerová, MBA a také třídní učitelka Mgr. Ing. Anežka Dudicová. Vzápětí byla promítnuta prezentace, připomínající střípky společně strávených chvil v průběhu školní docházky. Některé snímky dokonce všechny přítomné v síni rozesmály.

Následovalo předávání šerp s nápisem Absolvent 2024, čímž se z žáků školy stali absolventi, tedy ti, co už své působení na naší škole ukončili. Samozřejmě bylo potřeba ještě rozdat vysvědčení a pochvaly, které získali všichni žáci za svůj přístup k aktivitám mimo své školní povinnosti. Žáci také obdrželi dárky z rukou pana starosty, paní ředitelky a třídní učitelky.

Poté deváťáci přednesli svůj proslov, ve kterém poděkovali paní ředitelce a členům pedagogickému sboru za uplynulých devět let péče na ZŠ a MŠ Jindřichov. Slavnostní rozloučení bylo zakončeno předáním květin nejen pedagogům, ale i rodičům, kterým byl tímto vyjádřen dík za devět let pomoci a podpory při plnění školních povinnosti.

Všem našim absolventům 2024 přejeme hodně sil k úspěšnému překonávání překážek, se kterými se v životě setkají. A samozřejmě spoustu krásných a pohodových dnů.