Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

ŠKOLNÍ VÝLET 6. ročníku

Ani se naši šesťáci nenadáli a už se blíží konec jejich prvního roku na 2. stupni. S červnem jsou neodmyslitelně spojeny samozřejmě výlety a ten náš se uskutečnil ve čtvrtek 6. června. Toto datum si pro své výlety vybrala nejen naše „šestka“, ale i jiné třídy z okolních škol, a tak jsme nejen ve vlaku trávili čas s dalšími holkami a kluky, kteří se těšili, že si čtvrtek naplno užijí.

A ANO, UŽILI JSME SI TO.

Počasí vyšlo vskutku na jedničku, ranní lehké zpoždění vlaku nás nerozhodilo, i přes výluku na trati Krnov – Opava jsme do Ostravy dorazili v pořádku.

Tramvaj, trolejbus…vše jelo jako na objednání, a tak jsme do Laser arény dokonce dorazili i s drobným předstihem a mohli se v klidu převléct. Obě „bitvy“ byly naprosto super – na týmy i na dvojice suverénně ovládl zlatou pozici Jarda, a už teď se těšíme, že i příští rok tuto část výletu určitě zopakujeme.

Následovala svačinka, převléct se a hurá na trampolíny do HOP JUMP centra v oblasti Dolních Vítkovic. Nelča už v tomto centru byla, a tak moc pomohla při přesunu z tramvaje. Díky tomu jsme měli dalších deset minut k dobru, proto jsme mohli být na trampolínách déle, než jsme předpokládali. Tři patra rozdělená na různé skákací zóny, skluzavka, průlezka, důmyslně promyšlený systém jednotlivým částí herního centra všechny moc bavil, klobouk dolů před Aničkou, která umí salto!!!

Po dvou sportovních výkonech bylo třeba na chvíli vydechnout a nabrat nové síly, den ještě nebyl u konce. Čekalo nás trochu vzdělávání a kultury. Když se řekne ostravské muzeum, tak šesťáci už vědí, co se pod tímto souslovím skrývá. Tři patra plná sbírek – každý si přijde na své. Od přírody, přes historické tisky knih, sbírku hodin, porcelánu, starých zbraní, minerály, pravěké zkameněliny, exponáty z války atd. Snad nejvíce z naší třídy zaujalo muzeum našeho Vojtu. Ten si domů na památku v muzeu koupil pravý pravěký žraločí zub!

Náš výlet se pomalu, ale jistě chýlil ke konci, cestou na nádraží jsme se zastavili v obchodním centru Karolina, kde jsme si koupili něco dobrého na zub či dáreček na památku.

Určitě budeme na náš výlet vzpomínat v dobrém a už teď se těšíme na ten další. To už se z nás stanou sedmáci. Čas tak rychle letí…

Děkuji své třídě za pěkně strávený společný den.

p. uč. K. Lozertová