Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Neskutečná překvapení na svahu – lyžaři válí!

Po středečním odpočinku jsme se dnes opět vydali na Andělku. Trošku později a stále s obavami, co nás čeká. V noci totiž dul neskutečně silný nárazový vítr. Hned po příjezdu na Annaberg jsme se však uklidnili, čekal na nás čerstvě upravený svah. Wow, to se to bude lyžovat.

Po tradičním boji s nazouváním lyžáků jsme se vydali na malou poradu, která byla jakýmsi vyvrcholením letošních soubojů, kdy převládala neochota “pokročilých chlapců” spolupracovat s instruktory. Nepomohlo domlouvání ani vysvětlování, musela přijít na řadu nová strategie, která se vážně osvědčila – děvčata (pokročilá i začínající) totiž udělala takový pokrok, že poskočila o skupinku výše. Chlapcům poraženecky spadly brady a dokonce i hřebínky. A tak se stalo nevídané – kluci se kousli. Dávali pozor na to, co se říká, dělali to, co po nich bylo žádáno a hned se jim jezdilo o mnoho lépe! A zvládli toho mnohem více!!

Po krátké rozcvičce se lyžaři odebrali do svých skupin a jezdili o sto šest. Vždyť na konci lyžařského dne je čekal slalomový sjezd. Jakási přehlídka lyžařského umu každého jednotlivce ve své skupině. Někteří se dostali porpvé na velký vlek a se svým úkolem – sjet hladce celý kopec (800 metrů dlouhou sjezdovku) – se poprali bez sebemenších komplikací.

Návrat na penzion znamenal dát si vydatný oběd (mnozí jsme totiž podcenili snídani a brzy jsme měli hlad) a následovala pilná průprava na úkol týdne – pilovali jsme pokřik, básničku, písničku, taneček,… prostě cokoli, co se naučí celá třída, vždyť po večeři se máme sejít na společné schůzce, kde sníme a vypijeme zbylé zásoby, shrneme celý týden, vyhlásíme výherce slalomů a předáme si tradiční charakteristiky každého účastníka našeho kurzu.

Úklid pro dnešní den vyhrály všechny pokoje sedmánů – uklizeno, ustláno, poskládáno, nádobí odneseno, někteří dokonce i vytřeli 😮
Naopak nepořádníčky vyhrály všechny pokoje páťáků. Mají co zlepšovat do dalšího lyžařského kurzu!

A co ta překvapení?
* naučili se všichni lyžovat!
* na druhém místě skončila ve “velkém slalomu” Maruška, která na velký kopec vyjela teprve dnes kolem oběda!
* absolutní vítěz ve slalomu je Tom, který velký slalom sjel za necelých 8 sekund.
* Danuška se teprve dnes odpoledne naučila obloučky jen proto, aby se mohla účastnit slalomových závodů.
* Petík už nezvedá ruce, ale jezdí velmi pěkně.

Po lehce protažené večerce jsme se vydali do postýlek, někteří se již z velké části sbalili, protože zítra nás čeká poslední dvouhodinovka na svahu a cesta domůůůůů.