Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Úterní lyžovačka je úspěšně za námi

Včera stáli mnozí na lyžích poprvé v životě, osvojili si jakési základy lyžování a zjišťovali, co jejich nožky dělají, když si zavřou nohy do lyžáků a zacvaknou je do vázání. Dnes se po malé rozcvičce opět vydali vstříc těžkéhu soupeři – kopci/kopečku na Annabergu. Co mají dělat, už ví, teď je ale na čase posunout se o kousek dál. Rozjet se, zastavit, zrychlit a zpomalit, to už je “hračka”. Jak ale máme stát a neklouzat, otočit se a nespadnout, případně zatočit, toť otázka. No přeci… ZATLAČ NA TU NOHU! … jak jednoduché 😀 😀 🙂

Dopoledne lyžovačka, bagetka a teplý čaj. Odpoledne lyžovačka, výborný oběd, volný čas a vynikající večeře, po které následoval společný program. Tomu předcházelo vyhlášení a předávání diplomu za nejlépe uklizený pokoj (Teda… letos to je vážně pecka! Vůbec jsme netušili, jak se děti o své věci starají a jak dokáží udržet pořádek) a také předání diplomu a štafety pro největší nepořádníčky (zítra vyfasují pytel a oběhnou všechny pokoje, aby vysypali odpadkové koše přeplněné obaly od dobrůtek).

Než jsme se ale vydali vstříc další výzvě, kdy páťáci soutěží proti sedmákům, musely být bohužel mimo pochval také výstrahy. Naši svěřenci totiž zapomínají na to, že jsou na LYŽAŘSKÉM VÝCVIKOVÉM KURZU, nikoli na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování. Že nejsme na závodech, ale přijeli jsme se zdokonalit/naučit lyžovat. Takže jestli je něco, co stále nepochopili, pak je to komentovat povely a instrukce vedoucích družstev. Zbytečně si tak celý pobyt znepříjemňují. Snad se dnes poučí a budou další dny probíhat bez nejapných připomínek.

Asi si říkáte, co bylo předmětem dnešní soutěže!? Říká se, že smích prodlužuje život. Že nejlépe se poznáme, když spolu trávíme čas a nasloucháme si. Tak jsme to tedy vzali z gruntu. Sdíleli jsme pocity a dojmy z celého dne a vyhlásili jsme soutěž ve vykládání vtipů. A tak se tedy stalo, že páťáci získali druhý bod, a vedou tedy nad sedmáky 2:0! Gratulujeme!

Po programu čas na osobní hygienu, pyžamo a spát.

Zítra máme budíček lehce posunut. Středa je totiž statisticky nejčastější den, kdy dochází na lyžích (vlivem únavy) k největšímu množství úrazů. Nejedeme tedy lyžovat, ale vydáme se do nedalekých Karlovic Cestou kolem vody, abychom splnili další část našeho plánu – čeká na nás program ve starém mlýně, nákup a večerní bowling.