Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Ponožková výzva 2023

Je před námi již tradiční ponožková výzva. Do této akce se jako škola zapojujeme již několikátý rok a ani ten letošní tomu nebude jinak.

Pojďme si připomenout o co se vlastně jedná. Blíží se nám datum 21. 3. Právě tento březnový den je Světovým dnem Downova syndromu. Datum symbolicky odkazuje na podstatu této geneticky podmíněné anomálie, trizomie (ztrojení) 21. chromozomu.

21. březen je příležitostí pro několik milionů osob s Downovým syndromem, pro jejich rodiny, blízké a přátele po celém světě poukázat na pozitivní i problematické aspekty, které s sebou přináší život s chromozomem navíc.

Můžete se podívat na emotivní video 50 maminek a jejich 50 dětí, které byly obdařeny právě tímto extra chromozomem navíc: https://www.youtube.com/watch?v=Biex1XR_mpo

Ponožková výzva si svůj název vysloužila proto, že ponožky symbolizují nadbývající chromozom. A co obnáší ta naše výzva???

Stačí ať jste odlišní a výjimeční, stejně jako lidé s Downovým syndromem. Oblečte si každou ponožku jinou, vyfoťte se a fotky nám pošlete.

Termín odesílání fotek: do úterý 21. 3. 2023

Komu můžete fotky posílat???

Mgr. Jana Kerbčárová – bakalář, messenger, mail: kerbcarova@zsjindrichov.cz

Mgr. Barbora Halířová – bakalář, messenger, mail: halirova@zsjindrichov.cz

Každoročně se snažíme překonat předchozí počet fotek 🙂 Dostáváme se na počet stovek. A zároveň se k nám zatoulají i fotky z různých koutů republiky. Podaří se nám to i letos?

Předem děkujeme za veškerou podporu.