Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

PREZENTACE STŘEDNÍCH ŠKOL V OSMIČCE A DEVÍTCE

V pátek 2. 12. a v pondělí 5. 12. byly pro naše nejstarší žáky připraveny dvě prezentace a besedy týkající se možností studia na vybraných středních školách.

Bývalá žačka, Bára Šindelářová, seznámila obě třídy se vším potřebným, co by mohlo potenciální další studenty její školy zajímat. V současnosti je studentkou 1. ročníku jesenické Hotelové školy a Obchodní akademie Vincenze Priessnitze. Bára s pomocí skvěle připravené prezentace „provedla“ osmáky i deváťáky celým areálem – učebnami, internátem, jídelnou, posilovnou… Zodpověděla také veškeré dotazy našich žáků, jako virtuální průvodkyně školou byla skutečně vyčerpávající, za což jí patří velké díky. Báře přejeme mnoho studijních úspěchů, a aby byla s výběrem své školy i nadále spokojena a dělala jí dobré jméno.

V pondělí nás pro změnu navštívil jeden z pedagogů Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Bruntále. Deváťáci se seznámili s nabídkou maturitních oborů s praxí na této škole – strojírenství, dopravní prostředky/automobilový průmysl, právo a daně, informační technologie/počítačové sítě a robotika a elektrotechnika/autoelektrotechnik. Jako milou pozornost obdrželi také od přednášejícího drobné dárečky prezentující danou školu.

Oběma mluvčím zmíněných škol děkujeme. p. uč. Lozertová