Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

„Jak to všechno začalo, Mikuláši?“

pátek 6. 12. 2013 navštívil naši školu Mikuláš s celou hromadou umouněných čertů a nablýskaných andělů. Již v dopoledních hodinách se andílci s čerty proháněli po chodbách hlavní budovy a chystali divadelní představení pro všechny naše žáky i učitele. Pohádkové bytosti ztvárněné žáky 9. ročníku vytvořily kouzelné pozvánky psané tajným neviditelným písmem, které následně předaly žákům ve třídách a s napětím pozorovaly, zda se dětem podaří zprávu rozluštit. Přestože se některé menší děti čertů zalekly, nakonec všechny zprávu úspěšně rozluštily a ve stanovený čas se i se všemi učiteli dostavily do školní jídelny.

Jako mávnutím kouzelného proutku se z jídelny stalo divadelní jeviště s vlastnoručně vyrobenými kulisami a také kostýmy herců byly z větší části dílem vlastních rukou. Se slavnostním zvoněním uvedla vypravěčka Míša všechny přítomné do děje představení s názvem „Jak to všechno začalo, Mikuláši?“. Svůj pohled na vznik tradiční návštěvy Mikuláše s čerty a anděly u lidí představili čerti Vláďa, David, Marek, Karin a Klárka v čele s Luciferkou Eleni i andělé Naďa, Kristyn, Anička a Karin. Nakonec vše popravdě vylíčil Mikuláš Martin společně s hodnou holčičkou Nikolkou a zlobivým chlapečkem Frantou. Představení oživil taneční souboj čertů s anděly na píseň s názvem Booma Yee pod taktovkou zvukařky Patričky. Nesměl chybět ani výčet zlobivých dětí z Knihy hříchů! Po příslibu dobrého chování písničkami a básničkami byly odměněny všechny děti sladkým balíčkem.

Všem organizátorům, pomocníkům, hercům, tanečním choreografkám a v neposlední řadě také autorce scénáře – Eleni Romanidu moc a moc DĚKUJEME!!!

Další fotografie ke zhlédnutí…

http://zsjindrichov.rajce.idnes.cz/Mikulas_2013