Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Od nás ze srdce do Chrudimi

Vážení rodiče, milí žáci a spoluobčané,
jsme zpět s další výzvou. Tentokrát to bude běh na delší trať, ale my jsme vytrvalé, to už určitě víte. Společně s vámi jsme dokázali uspořádat ponožkovou výzvu, a tím podpořit lidi mající Downův syndrom a uvědomit si, že být odlišný není nic zvláštního. Oblékli jsme si pracovní rukavice, vzali odpadkové pytle a vyrazili uklidit Jindřichov. Taaaaakže co bude dál?

Dětem u nás ve škole se věnujeme pořád a stále a nyní máme možnost podat pomocnou ruku dětem z dětského domova.

Půjdete do toho s námi? Další akce nese název: „Od nás ze srdce do Chrudimi“

Máme možnost pomoci dětem, které se dostaly do opravdu složité životní situace. Budeme spolupracovat s dětským domovem se školou, SVP a ZŠ v Chrudimi, což je školské zařízení pro děti s nařízenou ústavní výchovou nebo uloženou ochrannou výchovou a pro děti umístěné na základě předběžného opatření s diagnostikovanými poruchami chování, a to do ukončení povinné školní docházky nebo přípravy na povolání.

Co bychom pro ně mohli udělat???

Mohli bychom jim udělat neskutečnou radost. A přitom stačí tak málo. Projít si své pokojíčky, domácnosti, půdy, zásoby, skříně, … Zamyslet se, co už doma nepotřebujete, nevyužijete a mohlo by to vykouzlit úsměv na jiné tváři.

My zorganizujeme sbírku. A co budeme sbírat???

  • Všechny hračky, které vám přijdou pod ruku
  • Plyšáky
  • Školní potřeby
  • Potřeby na výtvarnou výuku

Kdy budeme sbírat???

Celá sbírka bude probíhat v dubnu, květnu a v první polovině června 2021.

Jak celá akce bude probíhat???

Pravidelně vás budeme informovat prostřednictvím BAKALÁŘE a na webových stránkách https://zsjindrichov.cz/ budeme zveřejňovat, co aktuálně sbíráme. Veškeré věci na pomoc dětem můžete nosit do školy po předchozí domluvě. My se v druhé polovině června vydáme osobně do Chrudimi, vše zdokumentujeme a za vás všechny uděláme i vaším jménem s patřičnou slávou radost dětem.

Proč to budeme dělat???

Moc dobře víme, že nemůžeme pomoci každému, ale každý může pomoci někomu… A určitě jedna z nejkrásnějších věcí je dětský smích.

Kde se dozvíte další informace???

Celá akce bude probíhat pod záštitou řidičů z povolání. Více informací se dozvíte na webových stránkách https://ridicipomahajidetem.eu/ kde se mimo jiné také dozvíte, že na podporu celé akce chystají řidiči Kamion Fest víkend s dětmi 2021. Výtěžek z této akce bude věnován na pomoc dětskému domovu Přestavlky u Chrudimi.

Budeme velice rády za vaši spolupráci a nadšení pro dobrou věc. Samozřejmě předem děkujeme za jakoukoliv vaši pomoc a rozšíření informací o naší sbírce.

Děkujeme, Barbora Halířová a Jana Zábranská