Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Tady je Ferdíkovo – přivítání prvňáčků

Tak nám to všem 2. září zase začalo. Sešli jsme se před slavnostně připravenou školou, abychom se seznámili s tím, co nás v novém školním roce čeká a hlavně proto, abychom mezi sebou přivítali dvacítku nových prvňáčků. Ty jsme na první pohled mohli poznat podle obrázku Ferdy mravence na krku, kterého dostali všichni ve zvacím dopise. Na pomyslnýstupínek malé školáky přivedli starší kamarádi z vyšších ročníků, všem je představili a paní ředitelka s paní třídní učitelkou je pěkně přivítaly.

 

Pak se nedočkaví školáčci vydali do svého Ferdíkova – tedy do své třídy, kde poprvé zasedli do školních lavic. Prohlédli si třídu, učebnice, ukázali, jak se umí podepsat na mravenečka, kterého pak nalepili na dveře třídy a zazvonili si kouzelným zvonečkem pro štěstí.

pasování prvňáčků01 pasování prvňáčků02 pasování prvňáčků03 pasování prvňáčků04 pasování prvňáčků05 pasování prvňáčků06 pasování prvňáčků07 pasování prvňáčků08 pasování prvňáčků09 pasování prvňáčků10 pasování prvňáčků11 pasování prvňáčků12 pasování prvňáčků14 pasování prvňáčků15 pasování prvňáčků16Pak je v lavicích vystřídali rodiče na krátké informativní schůzce. Děti si zatím prohlédli školní družinu, kde si vybarvili svůj první obrázek. A tak se malí Ferdíci stali opravdovými školáky.