Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Hon na strašidla

31. říjen je znám převážně v anglicky mluvících zemích jako Halloween nebo také Předvečer svatých.
Kdežto u nás se traduje vzpomínka na všechny věrné zesnulé, pod názvem Památka všech věrných zemřelých či lidově dušičky a ta u nás připadá na 2. listopad.

A právě tyto zajímavé tradice nás přivedly na nápad uspořádat si v podobném duchu zajímavý den ve škole, zpestřený soutěžemi. Hlavní soutěží byl takzvaný Hon na strašidla, která se nám po celé škole rozutekla, začala dělat neplechu a úkolem žáků bylo jich co nejvíce najít.

V této soutěži nejlépe obstáli hledači:
Michal Chramosta (4. ročník)
Alexandr Varga (5. ročník)
Oldřich Hanke (5. ročník)
Pavla Doláková (6. ročník)
Lucie Moravcová (6. ročník)
Tereza Smékalová (7. ročník)
Hana Šrámková (7. ročník)
Karin Chvístková (8. ročník)
Karolína Mertová (9. ročník)

Ale protože sladké odměny čekaly pouze na 3 nejlepší hledače, rozhodl závěrečný rozstřel o první pozice. Finální umístění tedy zaujali tito žáci:
1. místo obsadila Hana Šrámková
2. místo Michal Chramosta
3. místo Tereza Smékalová.

Soutěž v hledání duchů ale nebyla zdaleka jedinou atrakcí dne. Už od rána se po naší škole pohybovala nejrůznější strašidla, strašáci, bubáci, čarodějnice a jiné osoby se strašidelným vzhledem. A právě nejlepší maska pro tento den byla druhou soutěžní disciplínou pro všechny žáky.
Jelikož bylo opravdu z čeho vybírat, protože krásných strašidelných masek bylo nepřeberné množství, nakonec porota složená z učitelského sboru rozhodla o výherkyni a v soutěži o nejlepší kostým se stala Nadiya Franchaková z 8. třídy.

Tímto chceme pochválit všechny žáky naší školy za aktivitu, kterou při Honu na strašidla prokázali a budeme se těšit, že se stane 31. říjen pro nás tradicí, kdy si společně ve škole zastrašíme!

[power_zoomer cats=10]