Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Žákovská minikonference v Olomouci

Ve čtvrtek 26. 9. 2019 se část deváťáků vydala naši školu reprezentovat na žákovskou minikonferenci do Olomouce. Měli před sebou nelehký úkol. Představit zbývajícím devíti školám, které jsou společně s námi zapojené do projektu “Get up and goals” akci, kterou jsme realizovali minulý školní rok.

Deváťáci ještě ráno netušili co přesně je čeká, ale byli skvěle připraveni, protože do akce “Plast je past”, kterou na minikonferenci prezentovali, se ve školním roce 2018/2019 zapojovali velice aktivně. V Olomouci se nebáli nasadit si plastové šperky vlastní výroby a směle všem popovídat o naší akci. Část žáků se rozutíkala k okolním stolům, aby se inspirovali tím, co se dělo na ostatních školách.

Ve druhé části minikonference se žáci dozvěděli některé potřebné informace ohledně spolupráce s médii. A ve třetí části deváťáci pracovali s cíli udržitelného rozvoje a zamýšleli se nad dalšími akcemi, které budou chtít letos společně se svými vedoucími pedagogy na škole uspořádat v rámci tohoto projektu.

Naši deváťáci jsou v tomto ohledu velice zkušení. Není divu, jsou to i členové ekotýmu, proto jim není nic z této oblasti cizí a vše zvládli na jedničku.

To jsme my, deváťáci 🙂 ať žije minikonference Olomouc 🙂 🙂

Sešlo se nás opravdu hodně 🙂

Zde se můžete podívat na bližší informace o projektu “Get up and goals” a na seznam 9 škol, které jsou zapojeny s námi:

https://getupandgoals.cz/projekt/zapojene-skoly/

Video a fotky z konference si můžete prohlédnout na facebooku projektu:

https://www.facebook.com/getupandgoalscz/posts/1503520996453753