Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Opět běháme pro Afriku

Před dvěma roky jsme poprvé běhali pro Afriku. Díky částce, která činila necelých 20 000 korun, existuje škola v Etiopském Kulufu, jejíž žáci nám poslali své fotografie, na kterých drží v rukou logo naší školy. I letos bychom ve čtvrtek 7. června chtěli uspořádat Běh pro Afriku. Tentokrát vyběhané peníze půjdou na výstavbu speciálních tříd pro etiopské žáky s různým postižením.

Školu stavět přímo nebudeme, ale díky charitativnímu běhu se pokusíme vybrat nějaké finanční prostředky, které nadace Člověk v tísni použije na výstavbu školy v Etiopii nebo na zakoupení školních potřeb pro tamní žáky. O tom, jak takováto pomoc v Etiopii probíhá, se můžete dočíst v následujících odkazech: http://www.skolavafrice.cz/o-etiopii.

Několik škol v Etiopii už stojí – podívejte se zde: http://www.skolavafrice.cz/skoly

vyběhej školu

V tomto týdnu přinesou vaše děti domů letáček s prosbou, abyste se stali sponzorem jejich běhu. Děkujeme všem, kteří se k nám přidají a pomohou tak postavit školu v Africe.

Sponzorem se může stát každý: rodiče, prarodiče, sourozenci, sousedi, kamarádi, známí, majitelé firem a další. Stačí jen žákovi, který bude běhat pro Afriku, přislíbit jakoukoli finanční částku za 1 uběhnuté kolečko (5, 10, 20 kč – podle vlastního uvážení, klidně i více), zapsat ji na sponzrský list a podepsat ho. Pokud někdo bude potřebovat potvrzení o sponzorském daru, není problém jej vydat. Na samotném běhu vydá škola běžcům potvrzení o počtu uběhnutých koleček a sponzor mu pak vyplatí odpovídající částku, a to do 10 dnů po konání akce. Kolečko na našem hřišti měří cca 400m a mladší žáci uběhnou asi 2 – 5 kolečka, starší o něco více (maximální počet uběhnutých koleček bude omezen na 10).

Leták pro rodiče a spozorský list si můžete prohlédnout zde:

letak_pro_rodice_03_TISK

Sponzorsky_list

Zaběhat si můžete přijít klidně i vy – rodiče, prarodiče, občané Jindřichova i přilehlých obcí. Letos se k nám doufáme připojí i děti z mateřské školy a nám se tak určitě podaří překonat počet běhajících z roku 2016, kdy běželo 72 účastníků a jeden pes k tomu.