Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Recitační soutěž

26. února 2016 proběhlo školní kolo „Recitace“. Do soutěže se přihlásilo 23 jednotlivců a dvě dvojice děvčat. Maraton přednesů vhodně vybrané poezie zpestřily ještě dvě scénky, které si připravily dvojice šesťaček a trojice sedmáků jako parodii z pořadu „Možná přijde i kouzelník“.

Vše proběhlo před bedlivým dohledem poroty složené z paní ředitelky, učitelů prvního a druhého stupně a budoucí paní učitelky, která byla na naší škole na praxi. Porota neměla vůbec lehkou práci. Po dobu rozhodování o těch nejlepších se o zábavu postaral devátý ročník svým tanečním vystoupením.

Pomocí PASCO čidla se měřila intenzita decibelů, které rozhodly o nově zavedené“Ceně laskavého diváka.“

Na závěr vyhlásila paní ředitelka výsledky soutěže a rozdala diplomy a ocenění.

Mladší kategorie:

  1. místo: Yannick Provost
  2. místo: Natálie Chvístková
  3. místo: Petr Bohačík

Starší kategorie:

  1. místo: Irena Timová
  2. místo: Radek Guštan
  3. místo: Monika Kopecká

Čestné uznání s povzbuzením do další práce obdrželi tito žáci: Jakub Pavlíček, Karolína Konvičková, Matěj Táborský, Beáta Schánělcová, Viktorie Smolíková, Adéla Netuková, Zdeněk Špiryt, Aneta Hluštíková, Eliška Baierová, Natálie Schánělcová, Šimon Kalaš, Magdaléna Hrancová, Karolína Sochová.

Paní ředitelka vyzdvihla odvahu všech, kteří se do soutěže přihlásili, a popřála jim úspěch do příštího roku.

Ocenila velkou snahu našich nejmladších, kteří byli velmi odvážní, protože vystoupit před tak četným obecenstvem vyžaduje hodně odvahy. Zvláště děkujeme paní učitelce Bětce Balvanové a Ludmile Schaffartzikové.

Vítězové mladší i starší kategorie budou naši školu reprezentovat v okresním kole „Přehlídky dětských recitátorů“, která se bude konat v pondělí 14. 3. 2016 v Krnově.

Fotogalerii můžete zhlédnout zde: http://zsjindrichov.rajce.idnes.cz/Recitace_2016.

Mgr. Hana Cilová