Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Mikulášská nadílka s 9. třídou

U čtvrťáků ve třídě pracuje se pečlivě, občas ale vystrčí růžky i ten nejlepší! Jsou moc živí, pořád mluví, vrtí se a dovádí, drží spolu, věřte tomu, žádnou legraci nezkazí!

Jana Zábranská

U páťáků ve třídě zapotím se střelhbitě. Mají rádi počítání? Čtení, psaní, povídání? Baví je to? Nebo ne? Nevím. Projedu se na kole.
Hana Cilová
Milý Mikuláši, čerti a anděli, kdybyste to viděli! Deset rarachů já ve své třídě mám – to se ví, ale jeden jim tam extra vévodí! A jak to mají s učením? No – inu jako se středověkým mučením. Tak například v zeměpise – jedním uchem tam, druhým ven.Kdyby se tak naučili – to by byl můj sen! Když to shrnu – je to síla, ale stejně – báječná je to moje šestá třída.

Michaela Švejdíková Matochová

Sedmá třída to je bída, rošťárny a zlobivost. Nahlas říkám stačí, dost! Pojďme spolu čarovat, budeme se radovat.

Pavla Chramostová

Moji milí osmáci, chtějí jenom legraci. Se vtípky se neskrývají a učení odkládají. A ti co se neučí, ti dostanou za uši.

Barbora Štenclová

Deváťáci – moji žáci – jsou to pěkní ulejváci. Od rána až do oběda učení je navždy běda. Čekají je časy krušné, u přijímaček budou dusné, však oni si vzpomenou, proč je trápím češtinou.

Hana Smolíková

Devátá třída si přichystala vystoupení na téma „S čerty nejsou žerty aneb Tři vlasy samotného Lucifera“. Vystoupení m nás provázela bába Čertimertula, která se chopila své role velmi zodpovědně, a do Knihy hříchů nakonec nahlédl i samotný Lucifer s ostatními čerty. Třídy si na své vykoupení z horoucích pekel připravily písně, kterými oslnily nejen čerty, ale i publikum, a za svůj výkon byly Mikulášem náležitě odměněny. Legraci nezkazily ani p. učitelky, které byly čerty pozvány na podium, aby přednesly svou báseň. Čerti, Mikuláš a andělé pak navštívili i mateřskou školu, kde si společně s nejmenšími zazpívali, zatancovali a rozdali sladkosti. Rozloučili se písní Jede, jede Mikuláš, kterou si sami složili.