Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Ve čtvrtek 30. 10. 2014 se celý druhý stupeň naší školy vypravil do moravského velkoměsta, do Brna. Brzy ráno, již v 6 hodin, nás před školou čekal autobus. Cesta byla poměrně dlouhá, ale nenudili jsme se. Brzký budíček jsme dospali a pak už nás lákal výhled z oken, kde se rozzářilo sluníčko. Dokonce jsme si i zazpívali.

Před desátou hodinou nás pan řidič vyložil před budovou Moravského zemského muzea. Pavilonem Anthropos nás provedla příjemná paní průvodky, která trpělivě odpovídala na naše zvědavé otázky. Snad nejvíce nás zaujaly repliky nástěnných maleb a hliněných sošek. Hřebem celé výstavy byla socha mamuta v životní velikosti. V parku před muzeem jsme si vychutnali svačinky a proběhli jsme se na čerstvém vzduchu, kde s námi paní učitelky hráli hru „bomba a štít“.

Pak jsme se přesunuli do centra Brna, kde jsme vystáli dlouhou frontu před vchodem do expozice Bodies Revealed. Po odložení všech batůžků, bund a mikin nás pořadatelé vpustili do vyhřátých místností. Našimi průvodci se stali slovenští studenti medicíny ochotně odpovídající na naše všetečné otázky. Výstava nás opravdu ohromila. Je to skoro zázrak, co všechno lidské tělo dokáže…

Poslední zastávkou byl obchodní dům, kde jsme si nakoupili spoustu drobností k mlsání a taky nějaké dárečky pro nejbližší. Už se smrákalo, když jsme vyjeli na cestu domů. Dorazili jsme po osmé hodině, vyčerpaní ale spokojení.

DSCN1915 DSCN1917 DSCN1920 IMAG1260
Následující den jsme navázali na zážitky z exkurze. Několik vyučovacích hodin jsme věnovali vyhledáváním zajímavých informací a zpracování posterů z hlediska různých vyučovacích předmětů.

Další foto viz exkurze Brno, nebo šesťáci neandrtálci.

DSCN1961 DSCN1962 DSCN1964 IMAG1312 DSCN1963 DSCN1960IMAG1310 IMAG1309 IMAG1307