Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Projektový den – ŠPLHÁ CELÁ ŠKOLA

Ve čtvrtek 13.dubna 2023 se uskutečnil souboj žáků naší školy ve šplhu na tyči. Ustanovili jsme 4 kategorie.

Do nulté kategorie se přihlásil žák 1. třídy, Josef Lozert, který se se šplhem na tyči nikdy nesetkal. A i přesto vyšplhal až k samé poslední žluté rysce, ke které byla povinnost vyšplhat všech závodících žáků. Zvládl to skvěle. Vybojoval si tak diplom a medaili.

V 1.kategorii se utkali společně žáci a žákyně 3. a 4. třídy, kterých se přihlásilo do souboje celkem devět. Svou rychlostí a bojovností se na:

1. místě umístil Adam Blahuta v čase 6,97 s.

2. místo zaujmul Libor Bordovský v čase 8,01 s.

3. příčku obsadila Michaela Citnarová v čase 10,55 s.

Ve 2. kategorii spolu také soupeřili společně žáci a žákyně 5. a 6. třídy. Do této kategorie se přihlásilo celkem  deset dětí. Ani jeden z nich nechtěl být poslední. Do sportovního souboje daly všechnu svou sílu a mrštnost. Ale na prvních třech místech se přeci jen umístili ti nerychlejší.

1. příčku vybojoval Filip Hluštík v čase 6,04 s.

2. příčku zaujmula Kateřina Janošcová v čase 6,17 s.

3. příčku vybojovala Antonie Začalová v čase 6,63 s.

V pořadí je poslední 3. kategorie složená ze 7., 8. a 9. třídy, do které se moc žáků – sportovců nepřihlásilo, bylo jich jen šest a samí hoši. Ovšem na bojovnosti to vůbec nic neubralo. Projevila se u všech síla, dravost a touha po vítězství. Dva hoši z osmé třídy poté vybojovali úplně stejné nejlepší časy 5,32 s., proto se oba museli utkat ještě jednou. Druhý šplh těchto dvou chlapců rozhodl.

Na 1. místě se s nejlepším časem umístil Adam Janošec v čase 5,06 s.

2 . místo vybojoval Yannick Provost v čase 5,51 s.

3. místo obsadil Jozef Hamburk v čase 5,97 s.

První tři sportovci v každé kategorii si za svá umístění vybojovali medaili a diplom. A všichni zúčastnění žáci tohoto projektu ŠPLHÁ CELÁ ŠKOLA dostali malou sladkou odměnu.

Gratuluji a děkuji VŠEM zúčastněným žákům. Všichni podali své nejlepší výkony. Všichni také podporovali ty druhé, povzbuzovali je k nejlepšímu času.

Dne 14.4.2023  Mgr. Blanka Klimošková