Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Valentýnskou recitaci ovládla Míša

Letošní ročník Valentýnské recitační soutěže, tedy školní kolo soutěže v recitaci, patřil stejně jako každý jiný rok jednoznačně prvostupňákům, vždyť jich soutěžilo přesně třicet. Slyšeli jsme básničky krátké i dlouhé, vtipné i smutné, veršované i autorské pohádky.

Všichni soutěžící se do soutěže pod vedením svých učitelek a za obrovské podpory rodičů pečlivě připravovali. A také že to bylo poznat! Porota měla co dělat, aby vybrala v jednotlivých kategoriích to nejlepší.

Na diváky čekalo sladké občerstvení, o které se postaraly maminky a také paní učitelky – moc děkujeme za podporu. Jídelna se nám tak v cukuletu stala díky bílým ubrusům příjemným prostředím hodným recitační soutěže.

Jak to vlastně vůbec všechno dopadlo?!

Nultá kategorie:
1. místo: Eva Stavinohová
2. místo: Jakub Renner
3. místo: Adam Čajánek

První kategorie:
1. místo: Florian Začal
2. místo: Ester Sedláková
3. místo: Matyáš Starý

Druhá kategorie:
1. místo: Adam Holub
2. místo: Michaela Posoldová
3. místo: Petra Posoldová

Na druhém stupni, jak už to tak bývá, se obrovská účast dobrovolníků sice nekonala, ale v konečném součtu to vlastně vůbec nevadilo. Několik dívek ze šestého, sedmého a osmého ročníku se nenechalo zastrašit obrovskou trémou a všechny se velmi důstojně svému soupeři postavily.

V této kategorii jsme již neslyšeli krátké rýmovačky, básničky ani pohádky. Naopak jsme se zasmáli modernímu podání Karkulky, nechali jsme se vtáhnout do děje bajek Lví podíl a O lvu a šakalovi, pobavili nás oblíbení Krysáci a zahalilo nás tajemno úryvku Malého prince. Avšak to jsme ještě netušili, co nás čeká. Jak totiž říká známé přísloví: “To nejlepší na konec.” Ono pověstné “to nejlepší” nás šokovalo nejen svým projevem, ale také délkou textu. Míša se totiž naučila zpaměti celý Zlatý kolovrat Karla Jaromíra Erbena. Dechberoucí projev trval celých dvacet minut. Není se čemu divit, v psané podobě totiž zabírá třináct stran. WOW!!!

Výsledky soutěžících 2. stupně:
1. místo: Michaela Mintálová
2. místo: Tereza Bordovská
3. místo: Kateřina Janošcová

Abychom vyřešili “prostoj před vyhlášením”, požádali jsme všechny přítomné, aby hlasovali v anketě o Cenu laskavého diváka. Jedna byla udělena v kategorii žáků 1. stupně, tu získal Adam Holub. Druhá byla udělena v kategorii žáků 2. stupně, kterou jednoznačně získala Michaela Mintálová. Dalo by se říct, že se stala ABSOLUTNÍ VÍTĚZKOU letošního ročníku.

Výherci každé kategorie obdrželi diplom, medaili a knižní odměnu. List za účast patřil těm, kterým se nepodařilo umístit. Všichni žáci byli rovněž odměněni malou sladkostí a potleskem diváků. <3

Závěrem bychom rádi poděkovali také žákům, kteří nám pomohli při přípravě a úklidu jídelny. <3