Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Od nás ze srdce do Chrudimi – závěrečné finále

Vážení a milí,
naše – vaše snažení se dočkalo velkého finále. Dlouhou dobu jsme se snažili posbírat vše potřebné, co by mohlo pomoci dětem. Měli jsme plán, vizi a cíl. Jenže život nejde naplánovat do detailů. Týden před samotným odjezdem do Chrudimi přišla nečekaná událost. Věci pro děti jsme měli naložit do “žluťáska” a jet s nimi dělat radost. Ale osud byl proti. Nicméně, když se sejde skupina nadšenců, která má obrovskou podporu, dokáže se postavit veškerým komplikacím a nemůže ji nic zastavit. Žluťásek se “přebarvil”, dokonce se i rozzářil. Obrovské poděkování si zaslouží Miroslav Kerbčár, Jakub Kotas a Petr Bernátek.

Společně s našimi dětmi (čtvrťáky a šesťáky) jsme do modrého sprintera naložili posbírané úlovky a mohli jsme se vydat na cestu. Naše kroky směřovaly na Kamion Fest – víkend s dětmi.

Na Kamion Festu jsme se zastavili u krásně osvícených a vymazlených autíček a seznámili se s dalšími lidmi, kteří mají srdce na správném místě.

V sobotu 26. 6. 2021 přišla ta velká chvíle. Dorazily děti z Přestavlk, široké veřejnosti představily svůj zpěv a odměnou jim byli plyšáčci, kteří dorazili až ze vzdáleného Jindřichova.

V neděli jsme vyrazili přímo do Přestavlk, abychom předali všechny dárečky, které jsme dokázali díky vám získat.

Předání proběhlo na výbornou. Radost byla opravdu veliká a neobešla se ani bez slziček.

Jsme neskutečně šťastní, že jsme to vše díky vám dokázali. V průběhu minulých měsíců jsme jmenovitě děkovali každému, kdo podal pomocnou ruku. Nyní nám dovolte ještě jednou PODĚKOVAT. Poděkování patří všem, kteří si našli jakoukoliv cestičku k nám a poskytli nám pomoc pro děti. Děkujeme zaměstnancům ZŠ a MŠ Jindřichov, Gymnáziu Krnov, fotbalovému týmu Start Janov, papírnictví VIKPAP, Čáp trans, firmě KAMITIRO s. r. o. a samozřejmě všem dětem a jejich rodinám, které připěly. Obrovské poděkování směřuje k organizátorům akce Kamion Fest, řidiči pomáhají dětem a Pepovi Macíčkovi, který dokázal celou akci v Chrudimi skvěle zorganizovat a zvládnout. Také velice děkujeme Gabči Mroščákové, která tuto sbírku s námi rozjela ve velkém stylu.

Krásné na této akci bylo, že se ukázala pozitivní síla sociálních sítí. Díky propagaci a našemu nadšení se k nám přidávali lidé z různých koutů republiky.

Musíme se také trošku pochlubit. Nejen, že jsme jeli rozdávat my, ale samotné děti si pro nás připravily překvapení. I my jsme od nich dostali krásné dárečky. Nejvíce totiž dokáže potěšit vlastnoručně vyrobený dárek. Takže se v naší škole budeme pyšnit dvěma obrazy, které vznikly právě pod jejich rukama.

A protože jste opravdu až neskuteční a dokázali jste svá srdce otevřít natolik, rozhodli jsme se, že část nasbíraných věcí poputuje i do druhého dětského domova v Černé Vodě. Předání proběhne opět na dalším truck srazu, tentokrát přes kopec – v Mikulovicích.

Víme, že poděkování nestačí, ale přesto děkujeme. Vážíme si spolupráce a vašeho nadšení. Jste opravdu fantastičtí.

Barbora Halířová a Jana Zábranská