Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

“Od nás ze srdce do Chrudimi” – čtvrtý týden sbírky

Naši milí sběratelé,
je to až neuvěřitelné, ale už měsíc v tom s námi jedete. Máme za sebou dva týdny sběru výtvarných potřeb a dva týdny sběru hraček a her. Věřily jsme, že jsme obklopeni lidmi s dobrým srdcem a měly jsme pravdu. Za měsíc jste dokázali, že vám život dětí v dětském domově není lhostejný. Otevřeli jste svá srdce, někteří i své peněženky a věnovali nám úžasné dárečky, které určitě vykouzlí nejeden dětský úsměv. A za to to každopádně stojí.

Jako již tradičně se pojďme ohlédnout za uplynulým týdnem. Zaměstnanci školy nás podporují pořád a stále a opět nás obdarovala i paní ředitelka.

Co se k nám dostalo dále??? Nové deskové hry, puzzle, plastové hračky, hromada plyšáčků, … Úplná radost pohledět.

A komu děkujeme tentokrát??? Cestu do ZŠ Jindřichov našli Schánělcovi, Krčovi, Začalovi, Mertovi, Komzalovi, Ondrákovi, Bohačíkovi, Stavinohovi.

Co nám udělalo ohromnou radost??? Když vidíte, že naše myšlenka pomáhat, se šíří dál. Pomocnou ruku při sbírce pro děti v Přestavlkách u Chrudimi nám poskytlo i Gymnázium Krnov. Této spolupráce si nesmírně vážíme a děkujeme za propagaci sbírky, jejich nadšení pro správnou věc a v neposlední řadě i za úúúúúžasné dary.

A protože se naše sbírka opravdu hezky rozrůstá, je poznat, že místa v zástupcovně znatelně ubývá, musely jsme pro dárečky do června najít vhodné místečko na školní půdě. Tam budou čekat na svou chvíli, kdy se přesunou do auta a vyrazí dělat radost. A všechnu tu krásu doplňuje fakt, že na tomto přesunu se podílely “naše” děti, aby věděly, že i ony mají možnost vlastního přispění do sbírky.

Nějaký čas nám už sice utekl, ukázali jste, že dokážete opravdu hodně. Ale stále toho máme moooooc před sebou. Co nás čeká následujících 14 dní???

Nyní se vrhneme na sbírání kancelářských a školních potřeb:

V tuto chvíli je potřebujeme především:

  • Prupisky, tužky, pera (pilot, tornádo)
  • Lepidla v tubě
  • Anilinové barvy

A dále:

  • Sešity
  • Gumy
  • Strouhátka
  • Papíry
  • Nůžky
  • Papírové bločky
  • Fixy

Máte doma něco nepotřebného? Jste ochotni nám pomoci? Napadlo vás něco dalšího, čím bychom mohli rozzářit dětské tváře? Přijďte od 10. 5. do 21. 5. za námi do školy. Rády vás tady uvidíme 🙂

Něco málo z těchto potřebných věcí se nám ve škole již sešlo.

Slova chvály a poděkování snad ani nestačí. To, co pro nás a především pro děti z dětského domova děláte, je až slovy nepopsatelné. Kdybychom mohly, smekneme před vámi pomyslný klobouk.

Děkujeme, děkujeme, … Barbora Halířová a Jana Zábranská