Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Pozvánka do “KAVÁRNY”

Pro pedagogy a rodiče žáků v rámci projektu MAP II KRNOVSKO A Klub rodičů Základní školy Janáčkovo náměstí připravili online přednášku  o systému formativního hodnocení. Toto téma se v souvislosti se situací poslední roku stává velmi aktuálním a diskutovaným, zajímá odbornou i laickou veřejnost.

Pozvánka:
Co je cílem učení? Známka nebo znalost, odučit nebo naučit? Moderní technologie umožňují daleko snáze dosáhnout na jedničku bez toho, aby se žáci něco naučili, distanční vzdělávání tento fakt potvrdil. Formativní hodnocení je cesta, podle některých nevyhnutelná, na jejímž konci může být žák, který umí plánovat, hodnotit svůj pokrok a je zodpovědný za své učení. Tohoto cíle lze však dosáhnout pouze v případě, že učitelé, rodiče i žáci budou táhnout za jeden provaz.
V přednášce otevřeme tato témata: Co je to vlastně formativní hodnoceníJak probíhá  proces učení a jeho hodnoceníJaký je přínos formativního přístupu pro žáky Prostor dostanou v diskuzi také Vaše dotazy.
Přednášející: Mgr. Karel Handlíř, ředitel ZŠ Janáčkovo náměstí Krnov
Rodičovskou kavárnu tentokrát chystáme online. Ve čtvrtek 11. března od 17:00 hodin se na vás těšíme ve virtuální kavárně – kávu nebo čaj vám jistě rády uvaří děti a společně vše probereme.
Link do kavárny bude otevřen již 15 minut před začátkem samotné přednášky.
ODKAZ ZDE