Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Olympijský víceboj

V letošním školním roce se žáci školy poprvé zapojili do projektu OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ, jehož cílem není soutěžit o nejlepší výkony, ale u každého žáka najít jeho přednosti a podle toho mu doporučit sporty, pro které má talent. Každý by měl dělat nějaký sport ze dvou důvodů, tím prvním je zdraví a tím druhým je radost.

Po splnění osmi disciplín, kterými jsou hluboký předklon, člunkový běh, sedy – lehy, postoj čápa, sprint 60 m, běh na 500 m, skok z místa a hod basketbalovým míčem, získaly děti na prvním stupni Olympijský diplom.

Olympijský odznak, s původním delším názvem Odznak všestrannosti olympijských vítězů, který založili dva zlatí olympijští medailisté v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle, získali žáci druhého stupně po splnění deseti disciplín. Mezi tyto disciplíny patří běh na 60 m, skok do písku, hod medicinbalem, běh na 1 km, shyby na šikmé lavičce, skákání přes švihadlo, trojskok snožmo z místa, kliky, leh – sedy a hod míčkem. Kromě diplomu Olympijského odznaku mohli žáci podle dosažených výsledků také získat odznak různé úrovně (bronzový, stříbrný, zlatý, diamantový). Všichni žáci měli možnost tyto disciplíny plnit v hodinách tělesné výchovy.

Na základě zapojení 90% žáků získala škola stříbrný certifikát za aktivní účast v projektu Olympijský víceboj. Všem žákům, kteří získali Olympijský diplom nebo diplom Olympijského odznaku, děkujeme!