Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Dvoudenní výlet deváťáků

Poslední školní výlet má být vždycky něčím výjimečným. Ne každá třída ale má to štěstí, a něco výjimečného (dvoudenní výlet s přespáním) prožije. Letošní deváťáci si ale svou dávku zážitků vybrali až do dna. Chvíli běhali v týmech v temných prostorech laser arény…

… chvíli se věnovali poznatkům a zajímavostem Dolních Vítkovic, kde mohli pozorovat největšího slona, případně Paegase (přístřešek, který chrání před sluncem, ale i před deštěm), vylezli na Bolt Tower a obsadili tehdejší velín,…

… řádili a vyřádili se v Hop Jump Aréně.

Jestli si však někdo myslí, že to tímto skončilo, pak je na omylu. Po nákupech se celí unavení, uchození, ale spokojení vydali vlakem zpět do školy, aby zde společně strávili noc. Vzhledem k tomu, že škola není místo, kde se běžně přespává, rozdělili si všichni úkoly. Kluci se postarali o spaní, děvčata o večeři. Po společné večeři následoval film a přání dobré noci. (Samozřejmě nechyběly ani ony pověstné „“ – chrápání, vzdychání a chichotání se neslo celou školou.) Ráno se zase chlapci postarali o úklid, děvčata i snídani a také se všichni společně podíleli na přípravách oběda v přírodě.

Čekala je totiž cesta ke studánce. Někdo se chopil grilování, jiný průzkumům krásného prostředí a všichni se společně vrátili do dětských let – zahráli si schovku.

Byly to úžasné dva dny strávené s mladými lidmi, kteří v mnoha okamžicích bilancovali nad tím, co doposud dokázali, a kam by se rádi dostali.