Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Školní výlet osmáků

Po roce jsme se konečně dočkali společného výletu. Tentokrát jsme zamířili do Olomouce, kde jsme prožili den plný adrenalinu.

Natěšeni na nové zážitky jsme se sešli v ranních hodinách na nádraží v Jindřichově. Cesta vlakem nám utekla velice rychle a před devátou hodinou jsme již vystupovali na hlavním nádraží v Olomouci. Poté jsme se tramvají přesunuli do Lanového centra PROUD.

Při vstupu do areálu lanového v centra se v mnohých z nás probouzely různé pocity. Při pohledu do výšky na jednotlivé překážky zaznělo z některých úst: „Tak tohle já nedám.“ „To je v pohodě!“ nebo „Tak tam já nevylezu.“

Po chvíli se nás ujala mladá sympatická instruktorka, která se nám po celou dobu profesionálně věnovala. Po krátké a vtipné rozcvičce jsme se naučili nasadit lezecké úvazky a vyzkoušeli jsme si tzv. nízké překážky. Poté jsme již mohli vyrazit na ty skutečně adrenalinové.

Následovala instruktáž jištění. Zde už šlo „do tuhého“ a bylo na čase brát vše zodpovědně.

A šlo se na věc! Zpočátku nesměle a postupně s čím dál větší jistotou jsme měli možnost zvládnout překážky v oblacích. Mnozí překonali snad poprvé v životě sami sebe, poprali se se svým satrachem a právem mohli být na sebe pyšní.

Největším zážitkem byla pro všechny obří houpačka. Vyzkoušeli jsme si stav beztíže, volný pád a sešup z 16 metrů.

Tři hodiny utekly jako voda a po občerstvení v místním bufetu jsme se vydali do Laser mánie, kde jsme měli rezervovány dvě „střílečky“.  Do hry jsme se vrhli s nadšením a dohráli jsme pěkně zpocení.

A kam potom? No přece do OC Šantovka! Zde jsme si dali rozchod, který mnozí z nás využili k naplnění žaludků nebo k zakoupení si  dárků.

Unavení, ale plní zážitků jsme  v pozdním odpoledni  nastoupili do vlaku, který nás dovezl až domů, do Jindřichova.

Osmákům děkuji za skvěle strávený den a panu asistentovi Pavlu Jurečkovi za doprovod.