Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Roztančení deváťáci zahájili ples

V sobotu 24. února se odehrála velká sláva. Co se konalo? Konal se přeci bál obce a základní školy Jindřichov, na který se naši deváťáci pečlivě připravovali již od září letošního školního roku. Poctivě se každé úterý scházeli, aby společně nacvičili taneční vystoupení. Byl to obrovský zážitek. Každá zkouška do té doby probíhala ve třídě, tedy v běžném oblečení. Tentokrát se po generální zkoušce ale na parketě objevil úplně někdo jiný. Žádní puberťáci ve svých černých nebo šedých teplákách a tričku nebo mikinách s různými nápisy, ale mladí krásní gentlemani v obleku, bílé košili s barevným motýlkem na krku a společně s nimi mladé slečny v krásných večerních šatech.

Za zvuku první skladby https://www.youtube.com/watch?v=nYrEL9ecAWA vtančilo postupně šest chlapců, ke kterým svými ladnými kroky přitancovalo šest dívek. Celou píseň se tyto páry různě scházely a zase rozcházely, proplétaly a obcházely, nechyběly ani ladlé otočky.

Druhou část nacvičili na píseň https://www.youtube.com/watch?v=m3402DZvbVU. Chlapci odložili saka, děvčata boty na podpatku, každý zaujal svou pozici. Sestavu na tuto píseň zatančili děváťáci v plném počtu, přidal se k nám i v první skladbě odpočívající Pavlík. Skladba v rychlejším tempu nenechala chladným ani obecenstvo, které tanečníky podpořilo tleskáním do rytmu.

A… blížil se finiš. Záverečná promenáda, kdy za melodie https://www.youtube.com/watch?v=vcRWh0dBTt4 byli představeni jednotliví tanečníci. Všichni jsme byli připraveni. Když v tom zaznělo: “Paní učitelko, kytky!” “Anooo, kytky!!!” (Ještě že ty děti mám!) Nedostatek napraven, na parketu se objevila váza s rudými růžemi – odměnou, kterou dostala každá dívka od svého tanečního partnera. Závěrečnou společnou poklonou za bauřlivého potlesku bylo vše za námi.

Ráda bych na tomto místě poděkovala hudbě – kapele SMOLAŘI, kteří nám celé vystoupení ozvučili.
Dále rodičům za spolupráci a podporu. Vím, čekání bylo nekonečné, ale věřím, že odměnou bylo vidět své ratolesti zářit na tanečním parketu.
Děkuji také panu starostovi a paní ředitelce, že nám umožnili ukázat, co v nás je.
A poděkování patří také publiku! Neskutečně nám váš potlesk pomohl. A také těm, co přišli vyjádřit svůj obdiv osobně.

Největší děkuji patří žákům, dětem, deváťákům!!! Děkuji, že jste přišli s myšlenkou: “Paní učitelko, chtěli bychom tancovat na plese, budete nás připravovat?!” A potom také (ještě více naplňující): “Jdeme do toho všichni!” a “Domluvili jsme se, kdo bude s kým tancovat.” Děkuji za to, že jste mi pečlivě naslouchali a trpělivě krok za krokem kráčeli “mou cestou”. Nejsem žádný choreograf, ale dovoluji si říct, že se nám (vám) povedlo něco, za co můžete být na sebe pyšní!!! Já byla! Jsem! Neskutečně. DĚKUJI!!! <3

Závěrem bych chtěla také poděkovat paní Šárce Hruškové – Květinka Zlaté Hory, která jako sponzorský dar poskytla květiny na výzdobu stolů. O velmi vkusnou, jemnou výzdobu se postarala Mgr. Alžběta Balvanová ve spolupráci s Mgr. Terezou Štefkovou Zvařičovou.