Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Čtvrťáci pilovali pravidla silničního provozu

Ve středu 13. září vyrazili čtvrťáci na výuku dopravní výchovy do Krnova, přesněji do Střediska volného času, aby si osvěžili pravidla silničního provozu. Proč? Protože by rádi jezdili sami na kole, ale to bez průkazu cyklisty nemohou.

Na žáky čekala paní učitelka s krátkým videem, ve kterém se žáci dozvěděli, jak to má na silnici vypadat, co musí mít každé jízdní kolo, a že povinnou výbavou dětí je také přilba. Poté zkusili své znalosti prokázat v testu, který byl jakousi vstupenkou na dopravní hřiště.

Po krátkém přesunu vyjeli čtvrťáci na krásných kolech “do ulic” dopravního hřiště. Nasadili si přilbu, ještě jednou si prošli s paní učitelkou dráhu a zopakovali si dopravní značky a také to, jak se mají zachovat, když danou značku uvidí.

Na některé cyklisty byla radost pohledět – pěkná plynulá jízda, včasné ukázání změny směru jízdy, skutečné zastavení s “stopce”,… Avšak největší problém způsoboval kruhový objezd! To byste nevěřili, kolik cyklistů dokázalo vjet do kruhového objezdu opačným směrem. To hned následovala cesta do nemocnice (V překladu: slez z kola, teď jsi naboural, posaď se a až se vyléčíš, tak se můžeš zase přidat.)